Ndayishimiye transferinden 3.75 milyon Euro kayıp: Malatyaspor'un paraları menajerlere gitmiş..!
Yeni Malatyaspor'un yeni başkanı Haşim Karadağ, kulübün Ndayishimiye transferinden sadece 35 bin Euro gelir elde ettiğini, kalan 3 milyon 750 bin Euro'nun menajerlere gittiğini açıkladı.
Trendyol 1. Lig'den 2. Lig'e düşen Yeni Malatyaspor'da yaşanan uzun süreli belirsizlik, efsane başkan olarak bilinen iş insanı Haşim Karadağ'ın kulüp başkanlığına seçilmesiyle sona erdi.
Tek listeyle girdiği seçimi kazanarak kulüp başkanı olan Haşim Karadağ, öncelikli hedeflerinin kulübün borcunu ödeyip transferin önünü açmak olduğunu ifade etti. Karadağ, 877 milyon liralık borcun 200 milyona kapatılacağı sözlerinin de samimiyetten uzak olduğunu belirtti ve eski başkan Adil Gevrek'e borcun ödenmesi için bir ay süre verdi.
Kahramandan çok soytarı çıkmış
Kulübün güncel borcunun 877 milyon lira olduğunu ancak kendilerine borcun 200 milyon liraya kapanacağının söylendiğini dile getiren Karadağ, herkesi samimi olmaya davet etti. Sosyal medyada yapılan "kahramanlıkların" gerçeklikten uzak olduğunu belirten Karadağ, "Burada kahramandan çok ortaya soytarı çıkmış. Her söylediğim sözün arkasındayım. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'in başkanlığında İstanbul'da bir toplantı gerçekleştirdik. Orada, 'Malatyaspor'daki bu sıkıntı ortadan kalkacaksa, bu rezillik son bulacaksa, Malatyalılar için 200 milyon 10 dakikada toplanır' dedim" şeklinde konuştu. Sami Er'in Malatyaspor, Yeni Malatyaspor ve Yeşilyurtspor için bir şans olduğunu vurgulayan Karadağ, "Adamın karşısına her gün bir film, fırıldak, sistem çıkarıyorlar. İnanın ki herkes samimi olursa her şey düzlüğe çıkacak" dedi.
Kasada 2 milyon kalmış, dilenciye versen bizi kovalar
Youssuf Ndayishimiye'nin Başakşehir'e transferinden gelen paranın sadece 35 bin Euro'sunun kulübe ulaştığını, geriye kalan 3 milyon 750 bin Euro'nun menajerlere gittiğini açıklayan Karadağ, tesislerde sporcunun yiyeceği bir şey olmadığını ancak milyonların menajerlere ödendiğini belirtti. "Buna sebep olan arkadaş, yanlış yaptıysa bedelini öder, hata yaptıysa hatasını düzeltir" diyen Karadağ, yönetim kurulu arkadaşlarına da "Her yanlışın üstüne gideceğiz. Bu yolda varsanız ben varım. Kimseye hakaret edip, kalbini kırmayacağız. Ayrıştırmayacağız, birleştireceğiz. Ama yanlışın üstüne gideceğiz. Gitmeyen varsa gelmesin" mesajını verdi. Kulübün kasasında sadece 2 milyon lira kaldığını belirten Karadağ, bu durumun vahametini "Yeni Cami önündeki dilenciye versen bizi kovalar" sözleriyle özetledi.