Malatyalılar hesaplarınız kontrol edin: 898 milyon TL'lik destek hesaplarda
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlı, engelli ve hasta bireylerin temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yürütülen Ulusal Vefa Programı kapsamında, Temmuz ayında 898 milyon TL'nin hesaplara yatırıldığını açıkladı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlı, engelli ve ağır hastalığı bulunan vatandaşlara yönelik yürütülen Ulusal Vefa Programı’na ilişkin açıklamalarda bulundu. Temmuz ayında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) 898 milyon lira kaynak aktarıldığını belirten Bakan Göktaş, bu yıl içinde programa toplamda 2.7 milyar lira aktarım yapıldığını duyurdu.
2022 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla ulusal program haline getirilen Vefa Programı, kendi öz bakımını yerine getiremeyen ihtiyaç sahibi vatandaşların temel ve zaruri ihtiyaçlarının karşılanmasını amaçlıyor. Program kapsamında yaşlı, engelli ve kronik hastalığı olan bireyler, düzenli aralıklarla ziyaret edilerek ev ve kişisel temizlik hizmetlerinden faydalanıyor.
Bakan Göktaş, programın 60 yaş üzeri vatandaşlar, engelliler, yalnız yaşayan yardıma muhtaç bireyler ve üçten fazla 16 yaş altı çocuğu olan tek ebeveynli aileleri kapsadığını vurguladı. Vefa destek gruplarının büyük kısmının kadınlar, sosyal yardım alanlar, geriatri mezunları ve yaşlı bakım sertifikasına sahip kişilerden oluştuğunu belirtti.
Vefa Programı’na başvurmak isteyen vatandaşların, bulundukları il veya ilçedeki SYDV’lere müracaat edebileceğini söyleyen Göktaş, sahada yürütülen çalışmalarla da ihtiyaç sahibi bireylerin tespit edilerek programa dahil edildiğini ifade etti.
Bu yıl program için toplamda 3.8 milyar lira bütçe ayrıldığını hatırlatan Bakan Göktaş, bugüne kadar 128 bin vatandaşın Vefa Programı’ndan yararlandığını ve “Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın huzurlu bir yaşam sürmeleri ve sosyal hayata daha aktif katılmaları için her zaman yanlarındayız” dedi.