Malatyalı hanımlar için 12. gün iftar menüsü hazır!
Ramazan ayı boyunca, Malatyalı ev hanımları için özenle hazırlanan iftar menülerini sizler için hazırlıyoruz. Bugün nefisyemektarifleri.com ustalarından özel tariflerle iftar sofralarınızı adeta dolu dolu şenlendiriyoruz.
Ramazan’ın 12. gününde, Malatyalı ev hanımları için hazırladığımız özel iftar menüsüyle karşınızdayız. Ustaların birbirinden eşsiz tariflerinden oluşan bu menüyle sofralarınızda lezzet dolu bir akşam geçirmeniz için en güzel yemek çeşitlerini sizler için derledik.
Değişik iftar menüsü yemeklerinde 12. günün açılışını erişteli mercimek çorbası ile yapıyoruz. Ramazan yemekleri arasında iftar sofralarınıza çok yakışacak fırında sebzeli köfte, iftar salatası ise yoğurtlu havuç salatası… Yok böyle lezzet! Menüyü taçlandıracak sütlü iftar tatlıları arayanlara özel pastane usulü tavukgöğsü sizlerle!
Erişteli Mercimek Çorbası
Erişteli Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 çay bardağı erişte
- 1 tepeleme çorba kaşığı un
- 4 su bardağı sıcak su (200 ml olan bardaklar)
- 1.5 su bardağı yoğurt
- 1 tane yumurtanın sarısı
- 3 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Erişteli Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle yeşil mercimeği yumuşayana kadar haşlıyoruz.
Başka bir tencerede suyumuzu kaynatıp yumuşayana mercimekleri ve erişteleri ekliyoruz.
Bir kapta yoğurt,un ve yumurta sarısını karıştırarak çorbanın meyanesini hazırlıyoruz.
Kaynayan mercimek ve eriştelerin suyundan bir kepçe alıp meyaneye ekleyerek karıştırıyoruz.
Ilıyan meyaneyi mercimekli erişteli karışıma yavaş yavaş karıştırarak ekliyoruz.
Tereyağı eritip üzerine nane ve pul biber ekleyip çorbaya ilave ediyoruz.
En son çorbanın tuzunu ekleyip bir sürede kaynatıp çorbanın altını kapatıyoruz.
Fırında Sebzeli Köfte
Fırında Sebzeli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köfte için;
- 500 gram kıyma
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Maydanoz (ince doğranmış)
Sebzeler için;
- 5 adet patates
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet patlıcan
- 10 tane kiraz domates
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Sos için;
- 200 gram sıcak su
- 1 kaşık salça
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Toz kırmızı biber
Fırında Sebzeli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Bir karıştırma kabında kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, galeta unu, yumurta ve baharatları (kimyon, karabiber, tuz, pul biber) ekleyin.
Maydanozu da ilave edip tüm malzemeleri iyice yoğurun.
Köfte harcını 20-30 dakika dinlendirin.
Patates,patlıcan, biberleri irice dilimleyin.
Üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
Patatesleri ayrı, biber ve patlıcanları birlikte fırında kızarana kadar pişirin.
Kızartılmış sebzeleri fırın tepsisine alın.
Dinlenmiş harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinde yuvarlayarak şekillendirin ve sebzelerin üzerine yerleştirin.
Kiraz domatesleri, sosu tepsinin her tarafına dökün.
200 derecede köfteler kızarana kadar pişirin. Pilav, salata ile servis edebilirsiniz.
Yoğurtlu Havuç Salatası
Yoğurtlu Havuç Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram havuç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Çay kaşığının ucuyla kimyon karabiber pul biber ve tuz
Yoğurt için malzemeler:
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 çay kaşığı bal
- Çay kaşığı ucuyla pulbiber
Üzerine sos için:
- Zeytinyağı
- Susam ve pul biber
Yoğurtlu Havuç Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Havuçları soyup, yıkayın 4 parmak uzunluğunda çubuklar halinde dilimleyin.
Genişçe bir tavaya zeytinyağını ve havuçları koyup, kapağını kapatın.
Havuçlar hafif yumuşayana kadar pişirin.
Sonra kapağı açık şekilde havuçları hafif kızartın.
Diğer tarafta yoğurdu rendelenmiş sarımsak hardal ve biberi karıştırıp servis tabağına alın, havuçları üzerine dizin.
Sosu için; zeytinyağı susam ve biberi hafif kavurup havuçların üzerine gezdirin.
Yoğurtlu havuç salatamız hazır.
Pastane Usulü Tavuk Göğsü
Pastane Usulü Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ (veya margarin)
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 lt süt + pişdikten sonra 1,5 su bardağı süt
Üzerine;
- 1 paket krema
- 200 gram çikolata
Pastane Usulü Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak yağımızla unumuzu 2-3 dk kavuralım un kokusu çıksın.
Sonra azar azar sütü ekleyip karıştıralım.
Şekerde ilave edip kaynayınca 2-3 dkka daha kaynatmaya devam edelim.
Kenara alıp sütü ekleyip blendırdan 3 dkka çekelim. (bu işlem önemli pürüzsüz ediyor).
Kuplarımıza pay ederek soğuması için kenara alalım.
Kremayı ılıtalım, içine çikolatayı ekleyip eritelim.
Tatlımızın üstüne dökelim.
Dolapta 4-5 saat bekletelim.