Malatyalı hanımlar için 10. gün iftar menüsü hazır!
Ramazan ayı boyunca, Malatyalı ev hanımları için özenle hazırlanan iftar menülerini sizler için hazırlıyoruz. Bugün nefisyemektarifleri.com ustalarından özel tariflerle iftar sofralarınızı adeta dolu dolu şenlendiriyoruz.
Ramazan’ın 10. gününde, Malatyalı ev hanımları için hazırladığımız özel iftar menüsüyle karşınızdayız. Ustaların birbirinden eşsiz tariflerinden oluşan bu menüyle sofralarınızda lezzet dolu bir akşam geçirmeniz için en güzel yemek çeşitlerini sizler için derledik.
İftar çorbaları arasında çok beğenilen, pratik yayla çorbasının ardından ramazan yemekleri için fırında lokum gibi soslu tavuk ve iftar salatası olarak yoğurtlu şehriye salatası var! Ramazanın favorisi tahinli muhallebi tatlısı sayesinde enfes bir kapanış yapıyoruz.
Yayla Çorbası
Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı şehriye
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı soğuk su
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Yarım tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza göre ekleyin)
Yayla Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle çorbayı pişireceğimiz tencereye yoğurt, un, yumurtayı alıp pütürlük kalmayacak şekilde karıştıralım suyu ekleyip tekrar karıştıralım ve ocağa alalım kaynayıncaya kadar sürekli karıştıralım. Çorbanın kesilmemesi için karıştırmak şart.
Kaynayan çorbayı kenara alalım küçük bir tavada yağları eritip şehriyeleri ekleyelim ve pembeleşinceye kadar kavuralım.
Üzerine naneyi ekleyip karıştıralım ve hemen çobanın üzerine dökelim dikkatli olun buhar elinizi yakmasın.
Sonra çorbayı tekrar ocağa alıp karıştırarak şehriyeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 – 15 dakika karıştırarak pişirelim.
Son olarak tuzu ekleyip, ocaktan alalım ister sıcak ister ılık tüketebilirsiniz afiyet olsun.
Not: 1- Çorba soğuduktan sonra kıvamı koyulaşabiliyor, tüketeceğiniz vakit biraz sıcak su ekleyip ısıtın.
2- Normal su yerine et yada tavuk suyu ile yapabilirsiniz, daha da lezzetli olur.
Fırında Lokum Gibi Soslu Tavuk
Fırında Lokum Gibi Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kanat
- 4 adet patates
- Çeri domates
- Biber
Kanat sosu için;
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 tatlı kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Az sıvı yağ
Fırında Lokum Gibi Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak kanatları yıkayın.
Ardından sosu hazırlayıp güzelce karıştırıp üzerini kapatıp en az 2 saat buzdolabında dinlendirin.
Patatesleri küp küp doğrayıp tepsinin kenarlarına kanatları ortasına da patates ve domatesleri üzerine biberleri yerleştirin.
Hiç su koymadan fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.
Yoğurtlu Şehriye Salatası
Yoğurtlu Şehriye Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı şehriye
- 2 adet havuç
- Yarım su bardağı mısır
- 3-4 adet kornişon turşu
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı mayonez
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Yoğurtlu Şehriye Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Bir tencerede yeteri kadar su kaynatalım ve şehriyeleri ilave edip pişirelim.
Haşladığımız şehriyeleri süzekte süzelim.
Bir tavaya sıvı yağı kızdırıp rendelediğimiz havucu ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Bir kaba yoğurt ve mayonezi ekleyip karıştıralım.
Soğuyan şehriyeleri ve havuçu yoğurt karışımına ilave edelim.
Kalan malzemeleride ilave ettikten sonra karıştıralım. Afiyet olsun.
Tahinli Muhallebi
Tahinli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı tahin
- 1 paket vanilya
Tahinli Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Süt, yumurta, un, nişasta ve şekeri uygun bir tencereye alın.
Kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Altını kapatıp vanilya, tereyağı ve tahini ekleyip çırpıcı yardımıyla çırpın.
Islatılmış kaselere paylaştırın.
Soğuduktan sonra üzerini kapatıp en az 2 saat dinlenecek şekilde dolapta dinlendirin.
Bir gece öncesinde yaparsanız daha güzel sonuç alırsınız.
Servis tabağına ters çevirin servis yapın.
Ben bu tarifin iki katını yaptım ve üzerine fındık ve beyaz çikolata ile süsleyerek servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun.