Malatya Projede Yer Almadı: Kiracılar Ev Bulmakta Zorlanacak!
TOKİ, 250 bin Sosyal Konut Projesi'nin ihale tarihlerinin belirlendiğini duyurdu. Ancak, kiracıların ev bulmakta zorlandığı deprem bölgesinin projeye dâhil edilmemesi dikkat çekti.
TOKİ (Toplu Konut İdaresi), hayata geçireceği 250 bin Sosyal Konut Projesi’nin ihale tarihinin belirlendiğini duyurdu.
Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olarak nitelendirilen projeyle, dar gelirli vatandaşların ev sahibi olması planlanıyor.
Ancak, 6 Şubat 2023 yılında meydana gelen depremlerden etkilenen ve yaşanan yıkımlardan dolayı kiracıların da ev sahipleriyle birlikte mağdur olduğu Malatya ile diğer illerin projeye dahil edilmemesi dikkatlerden kaçmadı.
6 Şubat depremleriyle büyük yıkıma uğrayan Malatya ve 10 ilde, kira fiyatlarındaki artış nedeniyle uygun fiyata ev bulamayan binlerce vatandaş, konteynerlerde yaşamaya devam ediyor.
Depremzede hak sahipleri için başlatılan konut projelerinin tamamlanmasıyla birlikte, uygun fiyata ev bulmayı hayal eden vatandaşlar, kendileri için de sosyal konut projelerinin hayata geçirilmesini talep ediyor.