Malatya'nın su sorununa çözüm: Sivas'tan gelen hayat suyu
Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kuluncak ilçesinin su ihtiyacını karşılamak için Sivas Gürün sınırından su getirme çalışmalarına başladı.
Malatya Büyükşehir Belediyesi, uzun süredir su sıkıntısı çeken Kuluncak ilçesinin imdadına yetişti. Başlatılan dev proje kapsamında, Sivas'ın Gürün ilçesi sınırlarında bulunan Tohma kaynağının suları Kuluncak'a taşınıyor.
Bu adım, sadece Kuluncak merkezinin değil, güzergah üzerindeki mahallelerin de içme suyu ihtiyacını karşılayacak. Proje tamamlandığında, saniyede 58 litrelik debiye sahip su, yaklaşık 41 kilometrelik isale hattıyla kendi cazibesiyle depolara ulaştırılacak.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Alternatif Su Kaynaklarımızı Hayata Geçiriyoruz. Sivas, Sarıca | Etyemez Köyü’nde bulunan Tohma gözesinden temin edilecek saniyede 58 litrelik içme ve kullanma suyunu, yaklaşık 41 km’lik isale hattı ile ve kendi cazibesiyle #Kuluncak ilçemizdeki depoya ulaştırıyoruz. Bu projeyle hem Kuluncak merkezimizin hem de güzergâh üzerindeki mahallelerimizin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.