Malatya'da 'Yerinde Dönüşüm'de Başvurular İçin Son Tarih Belli Oldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı, 'Yerinde Dönüşüm' programı kapsamında başvurular için son tarihi açıkladı.

Yapılan açıklamada, 'Yerinde Dönüşüm başvuruları için son ruhsat tarihi 30 Haziran 2025' olduğu vurgulandı. Bu tarihe kadar alınan inşaat ruhsatlarına bağlı olarak, hibe ve kredi desteği talepleri değerlendirilmeye alınacak.

Başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmaya devam ediliyor. Konutlar için 750 bin TL hibe ve 750 bin TL kredi, işyerleri için ise 400 bin TL hibe ve 400 bin TL kredi desteği sağlanacak.

Ayrıca, ahırlı konutlar için 750 bin TL hibe ve 1 milyon TL kredi desteği sunulacak. Bağımsız bölümler içinse 40 bin TL hibe desteği verilecek.

Bakanlık, başvuru sahiplerinin belirtilen tarihe kadar inşaat ruhsatını almamaları durumunda, yerinde dönüşüm kredi ve hibelerinden yararlanamayacaklarını belirtti.

Özel Haber
Yorumlar 3
İlhan 07 Şubat 2025 11:22

Süre konması yanlış. Bizler daha yeni yeni kendimize geliyoruz ve ne yapacağımızı netleştirmeye çalışıyoruz. 30 Haziran çok dar bir zaman. Süre en az 1 yıl uzatılması hibe ve kredi 1000+1000 olacak şekilde güncellenmesi. Vatandaş yeri de dönüşüm de müteahhit ile değil TOKİ ile muhatap olmalı. Müteahhitler güven vermiyor.

Battalgazi 06 Şubat 2025 11:06

Ve genellikle duyduğum şeyler şu oluyor ya bu yükün altından kalkamasak, müteahhitlere nekadar güvenebiliriz, nekadar sağlam yapar , müteahhit tarafından dolandırılırmıyız gibi şeyler yüzünden çoğu insan zaten maddi durumu da olmadığından riske atmak istemedi olan her zamanki gibi fakire oldu dağ başlarında yaşamaya mecbur bırakıldılar, bizim ev çarşı merkezinde çok eski bir evdi evi değil yerini seviyorduk heryere yürüme mesafesinde çocuk okula yürüyerek gidip geliyordu köpek korkusu yoktu şimdi o dağ başında köpek korkusu yüksek fiyatlı site aidatı yetmezmiş gibi bide işe gitmek için hergün yol parası ve çocuğa servis parası çıktı inşallah tez zamanda okul ve sağlık ocağı da yapılır çünkü asgarî ücretle hem evin borcu hem aidat ve servis parası işe gitmek için yol parası faturalar derken şimdiden psikolojik bunalıma girdim

Battalgazi 06 Şubat 2025 10:57

Çoğu apartmanda birlik beraberlik yok , ya kimse apartmanda muhatap bulamıyor ya da bazısı yerinde bazısı da riske girmeyeyim TOKİ den tercih edeyim diyor, bu konuyu muhtarlara bırakmalıydılar her mahallenin muhtarı mahallede yıkılan apartman sahipleri ile toplantı düzenlemeli bilgi vermeli birlik beraberlik sağlamalıydı bizim yıkılan apartmanda 12 daire vardı yeni taşındığımız için kimseyi tanımadan apartman yıkıldı ve çoğu apartmanda da komşuluk kalmadı artık kimse kimseyi tanımıyor kimse birbiri ile iletişime geçemiyor

Bakmadan Geçme