Malatya'da kurallar tanınmıyor! Yolu moloz yığınına döndürdüler….
6 Şubat depremlerinin üzerinden iki buçuk yıl geçmesine rağmen Malatya'daki yıkım çalışması devam eden bir apartmandan kalan molozlar, 3 gündür kaldırılmıyor. Yaya ve araç trafiğinin kapanmasına neden olan moloz yığınlarına esnaf ve vatandaşlar tepki gösteriyor.
Malatya’da 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yürütülen yıkım çalışmaları devam ederken, şehir merkezinde 3 gündür kaldırılmayan moloz yığınları tepkilere neden oldu. Battalgazi ilçesine bağlı Cengiz Topel Caddesi’nde geçtiğimiz günlerde yıkımı yapılan bir apartmanın molozların yolun ortasına bırakıldığı ve 3 gündür kaldırılmadığı iddia edildi. Moloz yığınları yaya ve araç trafiğine engel olurken yıkım çalışmalarının çok yavaş ilerlediği belirtildi.
Mahalle sakinleri durumu defalarca ilgili birimlere bildirdiklerini ancak henüz bir müdahale yapılmadığı belirtiliyor. Çevredeki işletmeler ve vatandaşlar, yoğun toz ve dumanın günlük yaşamı olumsuz etkilediğini belirterek, yetkililerin duruma müdahale etmesini ve çalışmaların kurallara uygun şekilde yürütülmesini talep etti.