Malatya'da İlk: Arslantepe İlham Verdi, Üniversiteliler Mutfakta Yarıştı
Malatya Turgut Özal Üniversitesi Kale MYO'nun ev sahipliğinde ilk kez düzenlenen 'Arslantepe'nin Işığında Türk Mutfağı' adlı üniversiteler arası yemek yarışmasında, öğrenciler hem rekabet etti hem de Anadolu mutfağına hayat verdi.
Malatya Turgut Özal Üniversitesi Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Meslek Yüksekokulu, “Arslantepe’nin Işığında Türk Mutfağı” adlı üniversiteler arası yemek yarışmasına ev sahipliği yaptı. Gastronomi alanında eğitim gören öğrencilerin katıldığı yarışmada, beş farklı üniversiteden gelen genç şef adayları maharetlerini sergiledi.
Turgut Özal Üniversitesi Kale MYO Aşçılık Bölümü Öğretim Görevlisi Yaşar Can Ataş, yarışmanın ÜNİDES kapsamında Gastronomi Topluluğu iş birliğiyle hayata geçirildiğini belirtti. Ataş, “Yarışmamızda 7 ekip ve toplamda 18 bireysel yarışmacı mücadele etti. Katılımcı üniversitelerimiz arasında Bitlis Eren, Nevşehir Hacı Bektaş Veli, Fırat, İnönü ve Sivas Cumhuriyet Üniversiteleri yer alıyor” dedi.
Yarışmada menülerini kendileri belirleyen yarışmacılar, zamanla yarışarak yaratıcı lezzetler ortaya koydu. Etkinlikte, yemeklerin sunumu ve lezzeti jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Jüride Ayvaz Akbacak, Mehmet Fatih Kalaycıoğlu, Mehmet Kudat, Yasemin Güzel ve Malatya Mövenpick Otel’in aşçıbaşı Halil Sarıal yer aldı.
Yarışmaya Elazığ Fırat Üniversitesi’nden katılan bir öğrenci, Elazığ’a özgü lezzetleri modern bir yorumla pizzaya taşıdı. Yaptığı pizzayı anlatan yarışmacı, “Pizza alanında katıldık. Bireysel olarak yarışmaya başladım ve son 5 dakika kala tamamını yetiştirdim. Mutluyum. Pizzada da yan kenar dolgusunda Elazığ'ın özel peynirli ekmek harcını Antep fıstığıyla birleştirip kullandım. Tabanında küncü ezmesi ve pekmez bulunmakta. Üstünde dut ve cevizi tereyağında sote Kullandım. Üzerinde de Elazığ'ın yerli vişnesinden bir vişne sos bulunuyor” dedi.