Malatya'da hedef büyüdü: Yüzde 25 artacak
Malatya'da Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında düzenlenen açılış programında konuşan Malatya Valisi Seddar Yavuz, 'Eylül 2025 tarihi itibariyle deprem öncesinden yüzde 25 daha fazla dersliği hizmete sunmuş bulunacağız.' dedi.
Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi önünde bir açılış programı düzenledi. Bu programda, çeşitli ilçelerdeki halk eğitim merkezlerinde kursiyerler tarafından hazırlanan el emeği ürünler sergilendi. Programın açılış konuşmasını yapan Malatya Valisi Seddar Yavuz, eğitimin önemine değindi.
6 Şubat 2023 yılında meydana gelen depremlerin ardından inşaatına başlanan dersliklere dair açıklamalarda bulunan Yavuz, derslik sayısının deprem öncesi döneme göre yüzde 25 daha fazla olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
“Malatya her geçen gün değişiyor, gelişiyor. Her zaman söylediğim gibi Türkiye'yi 50 yıl yönetmiş, zeki, çalışkan ve disiplinli insanlarıyla ün yapmış şehrimizin önümüzdeki yıllarda da aynı özelliğini koruyabilmesi bakımından eğitime büyük yatırım yapıyoruz. Eylül 2025 tarihi itibariyle deprem öncesinden yüzde 25 daha fazla dersliği hizmete sunmuş bulunacağız. Bu Sayın Cumhurbaşkanımızın, kabinemizin, Milli Eğitim Bakanımızın, şehrimize vermiş olduğu değeri de ifade eden önemli bir gelişme. Yaklaşık 2,5 yıl sonra deprem öncesinden %25 daha fazla dersliğe sahip olacağız. Ben bu vesileyle hem Sayın Cumhurbaşkanımıza hem Abimize, hem bu hizmet ve yatırımların gelmesinde emeği bulunan çok değerli milletvekillerimize, şehrimizin tüm aktörlerine, bu hizmetin sahaya yansımasında görev alan tüm çalışma arkadaşlarımı gönülden tebrik ediyorum ve kutluyorum.”
“Diplomalı cahillerin oluşabileceği yeni bir çağa adım attık”
Yaşı kaç olursa olsun her bireyin kendini geliştirmesi gerektiğini vurgulayan Yavuz, şu şekilde konuştu:
“Hayat boyu öğrenmenin artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası olduğunu söylemek istiyorum. 10 yıl önce çok iyi eğitilmiş olabilirsiniz ama 10 yıl sonra öğrendiklerinizin hiçbir kıymeti olmadığını artık dijitalleşmeden sonra belki diplomalı cahillerin oluşabileceği yeni bir çağa adım attık. Bu çağ hepimizi zorlayacak.
Dijital platformlardan uzak, dijital işlerin yapılmayan birçok eğitimde dünün enleri bugün geride kalanları ve cahilleri haline geleceği bir çağdayız.
O yüzden her birimizin yaşı ne olursa olsun bilimsel ve teknolojik gelişmeleri, el becerileri artırmaya ve kendimize yatırım yapamaya ihtiyacımızın olduğunu paylaşmak istiyorum.”