Malatya'da FETÖ Operasyonu: 361 şüpheli gözaltına alındı…
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Malatya'nın da bulunduğu 46 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 361 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Operasyonlar, örgütün farklı yapılanmalarına ve kripto iletişim ağına yönelik yürütüldü.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, FETÖ’ye yönelik son iki haftada ülke genelinde kapsamlı operasyonlar gerçekleştirildiğini bildirdi. Aralarında Malatya’nın da bulunduğu 46 ilde düzenlenen operasyonlarda toplam 361 şüpheli gözaltına alındı.
Yerlikaya, yakalanan şüphelilerin FETÖ'nün “güncel yapılanması, askeri mahrem yapılanması, finans ve eğitim yapılanmaları” içinde faaliyet gösterdiklerini, ankesörlü telefonlar aracılığıyla örgüt yöneticileriyle irtibat kurduklarını ve kripto haberleşme ağı ByLock’u kullandıklarını ifade etti.
Ayrıca bazı şüphelilerin sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptıkları ve geçmiş yıllarda düzenlenen kamu sınavlarında mülakatlarda avantajlı olarak kodlandıkları da belirtildi. Operasyonlarda hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve ifadelerde teşhis edilen kişilerin de yakalandığı bildirildi.
Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü TEM, KOM ve İstihbarat Başkanlıkları koordinesinde yürütülen operasyonlara, İl Emniyet Müdürlükleri’nin Terörle Mücadele ve Kaçakçılık Şube Müdürlükleri katıldı.
Operasyonun yapıldığı iller arasında Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, KOM ve İstihbarat Başkanlıkları koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu;
Adana, Aksaray, Ankara, Antalya, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Niğde, Ordu, Sakarya, Samsun, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Trabzon ve Tekirdağ’da operasyonlar düzenlendi.