Malatya'da balık sezonu kapandı: Son dönemin balıkları hangileri? Hamsi mi, Somon mu?

15 Nisan'da sona eren balık sezonunun ardından Malatya'daki tezgahlarda sadece mevsim balıkları kaldı. Somon, alabalık ve çupra satışta yerini korurken, şoklu gelen hamsi ve uskumruya ilgi azaldı. Esnaf, hem hava sıcaklıkları hem de yasaklar nedeniyle satışların gerilediğini belirtiyor.

Balık sezonunun 15 Nisan'da sona ermesiyle birlikte Malatya'daki balık tezgahlarında durgunluk başladı. Somon, alabalık ve çupra gibi mevsim balıkları satışa sunulmaya devam ederken, hamsi ve uskumru gibi diğer türler şoklu olarak tezgahlarda yer buluyor.

Malatya'da, et ve balık pazarı, geçici olarak yıkılan adliyenin yanında bulunan otoparka taşınan esnaf, Ferhat Buluş, av yasağının ardından tezgahlarda balık bolluğunun azaldığını belirterek, 'Sezon öncesi satışlarımız çok iyiydi, tezgahlarımızda adeta bir balık şenliği yaşanıyordu. Ancak av yasağının başlaması ve havaların ısınması ve balık yasağının başlaması ile birlikte satışlarımızı düşürdü' dedi.

Balıkların büyük ölçüde diğer illerden temin edildiğini söyleyen Buluş, 'Keban'dan alabalık, Samsun'dan somon, Karadeniz'den şoklanmış hamsi ve Norveç'ten uskumru getiriyoruz. Balaık sezonun sona ermesi ile sadece Uskumru'da 20 lira zam geldi. Zam yapılmasının nedeni ise Norveçten geldiği için vergi gibi durumlarda bizi zorladığından dolayı ancak bizim ülkemizin farklı illerinde getirdiğimiz ballıklarda herhangi bir artış yapmadık' ifade etti.

Özel Haber

Bakmadan Geçme