Eğitimde Hızla İlerleme: 54 Okul Tamamlandı, 41'i Yolda
Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin ardından 54 okul inşaatının tamamlandığını, 41 okulda ise çalışmaların devam ettiğini açıkladı.
Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır ile birlikte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalana protokol kapsamında ilimiz de inşa edilen Malatya Yeşilyurt Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anadolu Lisesi'nin inşaat alanında incelemelerde bulundu.
İncelemelerin ardından okul inşalarına dair açıklamalarda bulunan Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, "6 Şubat depremiyle beraber ilimizde 855 derslik kaybetmiştik. Bunları hızlıca toparlıyoruz. Bu tarihten sonra yaklaşık 54 okulumuzu bitirdik ve devreye aldık. Eğitim öğretime başladık. İnşaatı devam eden 41 okulumuz var. Bu okulumuzda onlardan bir tanesi. İhale aşamasına getirmek üzere İnşaat Emlak Müdürümüzün çalışmalarını yaptığı yaklaşık 35 yatırımımız var. Bir ya da 1,5 yıl içerisinde tüm yatırımlarımız bittiği anda Malatya'mızda, okullarımızın fizik yatırımlarıyla alakalı ihtiyaçlarımızın neredeyse yüzde 100'ünü tamamlamış olacağız ama o dönemde nüfus popülasyonuyla alakalı değişimler olabileceği için bazı lokasyonlarda ihtiyaçlarımız olabilir” diye konuştu.
Milli Eğitim Bakanlığının, deprem bölgesine gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkürlerini ileten Bakır, şu şekilde konuştu:
“Yine bu kadar büyük yatırımların olmasına katkı sunan hayırseverlerimize çok teşekkür ediyoruz. Bu hayırseverlerimizin içerisinde şahıslar ya da kurumlar vardır. Burada Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine, Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve ekibine, illerdeki teşkilatlara teşekkürlerimizi sunuyoruz. Burada organize sanayi ile entegre edilmiş bir meslek lisesi planlıyoruz. Öğrencilerimiz burada eğitimlerini devam ettirirken organize sanayi içerisindeki kurum ya da kuruluşlarda iş yerlerinde stajlarını görecekler."