Efes'ten Göbeklitepe'ye ziyaretçi akını: En çok ilgi gören müze ve ören yerleri...
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ramazan Bayramı tatilinde müze ve ören yerlerine 1 milyon 50 binden fazla kişinin akın ettiğini açıkladı. En çok ziyaret edilen yer ise İzmir'deki Efes Ören Yeri oldu.
Ramazan Bayramı tatili, sadece seyahat değil kültürel keşif açısından da yoğun geçti. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 9 günlük bayram tatili süresince müze ve ören yerlerini toplam 1 milyon 50 bin 215 kişinin ziyaret ettiğini duyurdu.
Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Bakan Ersoy, ziyaretçi yoğunluğunu “Kültürel mirasımıza verilen değerin en güzel göstergesi” sözleriyle değerlendirdi. Paylaşımında, sadece en çok ilgi gören ilk 15 müze ve ören yerini 584 bin 380 kişinin gezdiğini belirten Ersoy, en fazla ziyaret edilen noktaların da listesini açıkladı.
Listenin ilk sırasında İzmir'deki Efes Ören Yeri yer aldı. Onu, Şanlıurfa Göbeklitepe, Pamukkale Hierapolis, Paşabağlar, Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, Nevşehir Göreme ve Kaymaklı Yeraltı Şehri takip etti.
Bakan Ersoy’un açıkladığı en çok ziyaret edilen ilk 15 yer şöyle:
- İzmir Efes Ören Yeri
- Şanlıurfa Göbeklitepe Ören Yeri
- Denizli Hierapolis (Pamukkale)
- Paşabağlar Ören Yeri
- Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi
- Nevşehir Göreme Ören Yeri
- Nevşehir Kaymaklı Yeraltı Şehri
- İstanbul Galata Kulesi
- Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi
- Nevşehir Derinkuyu Yeraltı Şehri
- Mersin Silifke Cennet Cehennem Ören Yeri
- Ankara Cumhuriyet Müzesi
- Aksaray Ihlara Vadisi Ören Yeri
- İstanbul Arkeoloji Müzesi
- Çanakkale Troya Ören Yeri
Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu ilginin her geçen yıl arttığını vurgulayarak “Kültürle büyümeye, tarihimizle geleceğe yürümeye devam ediyoruz” mesajını verdi.