Büyükşehir mali krizde: Bir Süpürge İçin Bakanlığın Kapısı Çalındı
Malatya Büyükşehir Belediyesi, mali imkânsızlıklar nedeniyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından 'vidanjör ve yol süpürme aracı' için yardım talebinde bulunacak.
Malatya Büyükşehir Belediyesi, çevre temizliğinde kullanmak üzere ihtiyaç duyduğu vidanjör ve yol süpürme araçlarını mali yetersizlikler nedeniyle temin edemedi. Buna kapsamda, araçların alınabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan yardım talebinde bulunulması kararı, Büyükşehir Belediyesinin ağustos ayı meclis toplantısında oy birliğiyle kabul edildi.
Büyükşehir Meclis Başkanvekili Ramazan Ayhan’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantında gündeme getirilen konunun detayları ise şu şekilde:
“İlimizde çevre sorunlarının giderilmesi için ihtiyaç duyulan araçlara ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından talepte bulunulacaktır. Bu nedenle bakanlıkça talep edilen ilgili meclis kararına göre;
"Çevre kirliliğinin giderilmesi, çevrenin korunması, iyileştirilmesi ve temizlenmesinde kullanılmak üzere acilen "vidanjör ve yol süpürme aracı" na ihtiyaç duyulmaktadır. Mali imkanlarımızın yetersizliği sebebiyle temin edilemeyen vidanjör ve yol süpürme aracı satın alınabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan, Bakanlığın uygun gördüğü miktarda yardım talebinde bulunulmasına, Belediyemiz adına yardımla ilgili konularda Belediye Başkanına yetki verilmesine, yardımın tarafımıza tahsisi yapıldığı takdirde, Belediye Başkanı veya Eyyup ÖZPOLAT tarafından teslim alınmasına, alınan yardımın maksadı doğrultusunda kullanılmasına, yardımla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na verilen taahhütname hükümlerinin yerine getirilmesine ve Bakanlıkça istenen bütün bilgi ve belgelerin gönderilmesine ile ilgili karar verilmesi talep edilmektedir.
Meclis kararı alınması üzere evrakımızın büyükşehir belediyemiz meclisine havalesi hususunu;
Olurlarınıza arz ederim.”