Battalgazi'de Deprem Riski Taşıyan Bölgeler İçin Kritik Adım: Yeni Konutlar Geliyor

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, İsmetiye Mahallesi'nde devam eden inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Devletin sunduğu kentsel dönüşüm fırsatlarının değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Taşkın, Önceliğimiz, şehrimizi daha güvenli ve dayanıklı hale getirmek dedi.

TAKİP ET

İsmetiye Mahallesi 4. Etap 1. Bölge kapsamında yürütülen çalışmalar doğrultusunda 497 konut, 335 dükkn ve 130 ofisin inşaatı hızla devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, deprem riski taşıyan bölgelerde güvenli ve modern konutların inşa edildiğini belirtti.

Depreme karşı dayanıklı yapıların, temel güçlendirme çalışmaları ve modern inşaat teknikleriyle hayata geçirildiğini vurgulayan Taşkın, vatandaşlara süreci destekleme çağrısında bulundu. Taşkın, 'Amacımız, şehrimizi depreme karşı daha dirençli ve güvenli hale getirmek. Yeni yapılan konutlar, güvenliğin yanı sıra yaşam standartlarını da yükseltecek' ifadelerini kullandı.

'Devletin sunduğu büyük fırsatı kaçırmayalım'

Battalgazi'de bazı bölgelerin zemin yapısının sıvılaşmaya elverişli olduğuna ve bu durumun deprem sırasında büyük riskler taşıdığına dikkat çeken Başkan Taşkın, özellikle Şık Şık, Kavaklıbağ, İnönü Caddesi'nin üst kesimleri, Şifa ve Hamidiye Mahallesi sakinlerine seslendi.

Taşkın, 'Bu bölgelerdeki yapılar genellikle 30-40 yıllık binalardan oluşuyor. 'Şimdilik bir sorun yok, binam ayakta' düşüncesi yanıltıcı olabilir. Deprem riski yüksek alanlardaki bu yapılar, hem güvenlik hem de ekonomik açıdan ilerleyen süreçte ciddi sorunlara yol açabilir. Vatandaşlarımızın bu durumu bir kez daha değerlendirmelerini istiyoruz' şeklinde konuştu.

Rezerv alanlarda fore kazık gibi son teknoloji yöntemlerle güvenli yapıların inşa edildiğini belirten Başkan Taşkın, 'Biraz sabredelim, modern konutlar, iş yerleri ve ofisler inşa edilecek. Şehrimizi daha güvenli ve yaşanabilir hale getirmek hepimizin önceliği olmalı' diye konuştu.

Yorumlar 2
Kalender 03 Şubat 2025 06:06

Nuriye mahallesi ile ilgili çalışmalar hangi aşamada? 40-50 yıllık binalar şimdilik ayakta ama sürekli sallanan binaların daha çok ayakta durması zor. 40 yaşındaki bir binanın "muhafaza edilecek" olması büyük bir tehlike. Nuriye mahallesi rezerv alana dahil mi değil mi?

Battalgazi 03 Şubat 2025 04:06

Başharık MH, Cengiz Topel Caddesi ve çöşnüğün geri kalan kısmı için de çalışmalar başlatılsın lütfen bu kısımlar ile hiç ilgilendirmiyor buralarda da evler yıkıldı kalanlardan çok yıllı ve hasarlı evler var

Bakmadan Geçme