Başkan Er: 'Muharrem ayı, birlik ve adaletin sembolüdür'
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, İslam âlemi için derin anlamlar taşıyan Muharrem Ayı dolayısıyla yayımladığı mesajda Muharrem'in sabır, adalet ve birlik duygularını pekiştirdiğini vurgulayarak, tüm vatandaşlara barış ve kardeşlik dolu bir ay diledi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, İslam takviminin ilk ayı olan ve birçok önemli olayı içerisinde barındıran Muharrem Ayı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Er mesajında,
Muharrem Ayı'nın; sabır, metanet, adalet ve birlik duygularını pekiştirdiğini, başta Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri olmak üzere tüm mazlumları rahmetle andığını belirten Başkan Er, mesajında şu ifadelere yer verdi.
'İslam dininin en kıymetli 4 ayından biri olan Muharrem ayı, aynı zamanda hicri yılın başlangıcıdır. İslam tarihinde dönüm noktası sayılabilecek olayların yaşandığı önemli bir aydır. Muharrem ayı, paylaşmanın, şükretmenin bir arada olmanın, bereketin adı olan Aşure gününün ilahi bereket ve feyzini de bünyesinde barındırmaktadır.
Zulme boyun eğmeyen, adaletten ve doğruluktan ayrılmayan sevgili Peygamberimiz (S.A.V.)'in 'Cennet çocuklarının efendileri' diye övdüğü Hz. Fatıma ve Hz. Ali'nin ciğerparelerinden biri olan Hz. Hüseyin'in ve Ehl-i Beyt'ten olan 70'den fazla insanın Kerbela'da şehit edilmesi ise Muharrem ayını bir matem ve hüzün mevsimine dönüştürmüştür. Kerbela'da yaşananlar, zulme karşı direnişin, hak ve hakikat uğruna verilen onurlu mücadelenin sembolüdür. Hz. Hüseyin ve beraberindeki yarenleri, adaletin, sabrın ve inancın timsali olarak bizlere ışık tutmaya devam etmektedir. Bu mübarek ay vesilesiyle başta Kerbela şehitleri olmak üzere tüm mazlumları rahmet, minnet ve hürmetle anıyorum.
Bu mübarek ay vesilesiyle, tüm vatandaşlarımızın sağlık, huzur ve esenlik içinde bir hayat sürmesini temenni ediyor, dayanışma ruhunun artarak devam etmesini diliyorum. Muharrem ayının, şehrimize, ülkemize ve tüm İslam lemine barış, bereket ve kardeşlik getirmesini Yüce Allah'tan diliyorum'