Başkan Er duyurdu: 714 dükkan 1,5 ayda teslim edilecek
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bulunan Altay Kışlası'nda sanayi esnafı için inşa edilen 714 iş yerinin 1,5 ay içerisinde teslim edileceğini duyurdu.
Malatya’nın Battalgazi ilçesinde bulunan Altay Kışlası’nda inşa edilen iş yerleri ile Yeşilyurt ilçesi Küçük Sanayi Sitesi’nde içme suyu ve kanalizasyon altyapı çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Altay Kışlası’nı ziyaret eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, buradaki toplam çalışmanın 10 kilometre olduğunu söyledi.
İçme suyu deposu inşa ediliyor
Yeşilyurt İlçesi Küçük Sanayi Sitesi’nde devam eden çalışmalara da değinen Er, “MASKİ, toplam 2 bin 141 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı ile 7 bin 874 metre uzunluğundaki içme suyu şebeke hattı çalışmaları sürdürüyor. Bölgede 1 adet 2000 metreküp kapasiteli içme suyu deposu inşa ediliyor.” dedi.
Çalışmalarımızı 1-1,5 ay içinde bitirmeyi planlıyoruz
Sanayi esnafları için Altay Kışlası’na inşa edilen iş yerlerinin son durumu hakkında açıklamalarda bulunan Er, şunları söyledi: “Altay Kışlası’nda sanayi olarak planladığımız alana incelemelerde bulunmaya geldik. Buraya 714 iş yeri yapılıyor. Bir taraftan tamamen biten bir taraftan ise inşaatı devam eden yapılarımız var.
Yaptığımız görüşmeler kapsamında yüklenici firma Altay Kışlası’ndaki iş yelerinin bir ay içerisinde tamamlanacağını belirtti. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de buradaki iş yerlerinin altyapısını yapıyoruz. Yaptığımız altyapı çalışmaları neticesinde çalışmalarımızı 1-1,5 ay içinde bitirmeyi planlıyoruz. Bunun yanı sıra içme suyu hattı çalışmalarımız da devam ediyor. Tabii burada tam 10 kilometrelik bir altyapı çalışması söz konusu, bu çalışmanın 72 milyon lira bir maliyeti var. Aynı zamanda bir de burada bir yol çalışmamız var. Yol ile birlikte 100 milyon liranın üzerinde bir yatırım yapacağız.
Bunların haricinde geçtiğimiz haftalarda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile bir görüşme gerçekleştirdik. Mermerciler, mobilyacılar, hurdacılar, demirci esnaflarımız ile alakalı da kümelenme şeklinde bir çalışmamız var. Ayrıca odalarımız ve kooperatiflerimiz için de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile istişare halinde bir planlama yapıyoruz. İnşallah buraların da altyapısını biz yapacağız. Allah’ın izni ile Malatya’mızın sanayi ile alakalı sıkıntılarını gidereceğiz. Gerçekleştirilen çalışmaların Malatya’mız için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.