Bakan Kurum'dan 81 İlde Sosyal Konut Müjdesi: Kiracılar da Ev Sahibi Olacak
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kira ve konut fiyatlarındaki artışla mücadele için yeni sosyal konut projelerinin 81 ilde başlatılacağını duyurdu. Deprem bölgesindeki konutların tamamlanmasının ardından dar gelirli, kiracı ve yeni evlenen vatandaşların uygun şartlarla ev sahibi olabileceğini belirtti.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara Kızılcahamam'da düzenlenen 5. Gayrimenkul ve Tesis Yönetim Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, artan site aidatlarına karşı yeni düzenlemelerin gündemde olduğunu ve kira fiyatlarındaki yükselişi durdurmak amacıyla yeni konut projelerinin hayata geçirileceğini ifade etti. Bakan Kurum, 81 ilde başlayacak olan sosyal konut ve kentsel dönüşüm projeleriyle hem dar gelirli vatandaşların konuta erişiminin kolaylaşacağını hem de konut piyasasında bir dengenin sağlanacağını vurguladı.
Bakan Kurum, yıl sonunda deprem bölgesinde tamamlanacak 500 bin konutun ardından, 81 ilde sosyal konut ve kentsel dönüşüm projelerine başlanacağının müjdesini verdi. Ayrıca, iki gün önce İstanbul'dan tüm Türkiye'ye duyurulan Gayrimenkul Sertifikası projesinin de büyük ilgi gördüğünü belirtti. "Vatandaşımızı kira baskısından kurtaracağız" diyen Bakan Kurum, bu sosyal konut hamlesiyle gençlerin, yeni evlenen çiftlerin ve dar gelirli ailelerin uygun şartlarla ev sahibi olabileceğini dile getirdi.
Bakan Kurum, "Çok net söylüyorum; Türkiye'de kira fiyatını da konut fiyatını da düşürecek olan irade işte bu iradedir. Yıl sonunda deprem bölgesinde bitirdiğimiz 500 bin konutla, yeni sosyal konut projelerimizle, kentsel dönüşüm projelerimizle birlikte o kira artışlarının düştüğünü, milletimizin sırtından büyük bir yükün alındığını, artık dar gelirli vatandaşlarımızın çok daha rahat bir şekilde konuta erişebildiğini göreceksiniz. Burada evi olmayan gençlerimizin, kardeşlerimizin, yeni evlenecek, hayata ümitle bakacak vatandaşlarımızın ev sahibi olabileceği inşallah büyük kampanyaları biz yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.