Amatör spor haftası

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Federasyonları Konfederasyonu tarafından düzenlenen 'Amatör Spor Haftası' Malatya'da gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başladı.

Amatör spor haftası

Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Kernek Meydanı'ndan kortej yürüyüşüyle başlayan program, Millet Bahçesi'ndeki törenle devam etti.  Törenin açılışında konuşan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Malatya Şube Başkanı Seyfullah Özdemir, Amatör Spor Haftası dolayısıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün çok güzel müsabakalar organize ettiğini belirterek, sporcuların, faaliyet alanında en iyi şekilde hem kulüplerini hem de sportif faaliyetlerini icra edeceğini söyledi.
 Farkındalık oluşturmak istiyoruz
Malatya Gençlik Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan ise, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun ortaklaşa düzenlediği Amatör Spor Haftası'nın tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya’da da büyük heyecan ve coşkuyla kutlandığını belirtti.  Amatör Spor Haftası'nda de sportif faaliyetler ile farkındalık oluşturmak istediklerini vurgulayan Kayhan, "İnsanların düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, spora yeni başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanması ve buna yönelik müsabakalar düzenlenmesi, başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması amacıyla düzenlenmiştir. Bir hafta boyunca düzenlediğimiz Amatör Spor Haftası Etkinlikleri çerçevesinde insanlarımızın spora kazandırılmasını özelliklede çocuklarımızın spora başlamalarını sağlamak en önemli hedeflerimiz olacaktır. Sporun herkes tarafından yapılması ve bir alışkanlık haline getirilmesi gerekmektedir. Gençlerimizin aynı zamanda da zararlı alışkanlıklardan uzak tutulmasını sağlayacak en güzel araçtır. Spor; Birleştirici güçtür, dayanışmadır. Bu güç ve dayanışmanın üstesinden gelemeyeceği hiçbir zorluk yoktur. Geleceğimiz olan çocuklarımızın hayatlarını sağlıklı ve zararlı alışkanlıklardan arınmış olarak garanti altına alabiliriz. Bu çerçevede gençlerimizin bağlı oldukları kulüplerin sayılarını artırılmalı, başarılı sporcularımızın rol model olabilecek örneklerimizi tanıtmalı spor bilinci ve kültürünün oluşturulması öncelikli hedeflerimiz olacaktır" diye konuştu.