AK Parti seçim manifestosunu açıkladı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri Manifestosu'nu açıkladığı Ankara Spor Salonu'ndaki toplantıya, AK Parti'nin Malatya ilçe belediye başkan adayları da katıldı. Erdoğan, manifestoda şehir planlarını ve imar uygulamalarının daha şeffaf bir şekilde hazırlayacağını söyledi.

AK Parti seçim manifestosunu açıkladı

31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde yarışacak adayların tanıtıldığı ve AK Parti manifestosunun açıklandığı toplantı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Programda, AK Parti'nin Malatya büyükşehir belediye başkan adayı Selahattin Gürkan başta olmak üzere ilçe belediye başkan adayları isim isim okunarak sahne de salonu selamladılar. Toplantıya AK Parti Malatya Milletvekillerinden Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, Ahmet Çakır, Hakan Kahtalı’nın yanı sıra AK Parti İl Başkanı İhsan Koca ve ilçe teşkilatları da katıldı. AK Parti'nin seçim kampanyasının ilk bölümü bugün start alacak ve 18 Şubat’a kadar sürecek. İkinci kampanya dönemi ise 19 Şubat-31 Mart arasında olacak. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu’nda AK Parti’nin seçim manifestosunu açıkladı. İşte AK Parti'nin 11 maddelik seçim manifestosu:

1- ŞEHİR PLANLAMALARI

İstismara açık parsel bazlı plan değişikliklerine geçit vermeyeceğiz. Milletimizin hayat kalitesini artırmayan hiçbir işe vakit ve kaynak ayrılmayacak.

2- ALTYAPI VE ULAŞIM

Bu konu çözülmeden şehirlerimizi gerçek anlamda şehir yapamayacağımıza inanıyoruz. Önümüzdeki dönemde içme suyu, yağmur suyu, doğalgaz, kanalizasyon temel altyapı sorunları tamamen çözülmemiş hiçbir şehrimizi inşallah bırakmayacağız. AK Partili belediye olmayan şehirlerimizi de yakından takip edeceğiz. Kaldırımları sadece yayaların hizmetine sunacağız.

3- KENTSEL DÖNÜŞÜM

Şehirlerimizi çarpık yapılaşma ve deprem riskinden arındırmaya devam edeceğiz. Alan bazlı kentsel dönüşümü teşvik edeceğiz. Tek tip uygulamalar yerine bölge ve vatandaşların ihtiyaçlarını gözeten çözümler üreteceğiz. Bu metin sabah.com.tr editörleri tarafından canlı olarak kaleme alınmıştır.

4- BENZERSİZ ŞEHİRLER

Her şehrin tarihini hikayesini, dokusunu koruyarak benzersiz şehirler düsturu ile şehirlerimizin tarihi, yapısı ve mekanlarına göre çalışmalar yaparak gelecek nesillere miras bırakacağız. Taklitten kaçınarak geçmişten feyz alan ve bugünün ihtiyacına cevap veren, herkese dokunacak mekanlarla donatılmasını sağlayacağız.

5- AKILLI ŞEHİRLER

Akıllı şehirlerle hayatı kolaylaştıracak, tüm akıllı şehir uygulamalarını destekleyeceğiz. Mobil teknolojilerin böylesine geliştiği dönemde Türkiye'yi bu büyük yarışta inşallah geri bırakmayacağız.

6- ÇEVREYE SAYGILI ŞEHİRLER

Çevreye duyarlı, geri dönüşümü önceleyen, doğaya saygılı, tabiata duyarlı şehirler ile bütün sorunları görerek adımlar atacağız. Eşimin de başında olduğu sıfır atık projesini devam ettirerek şehirlerimizi inşa ve ihya ettireceğiz.

7- SOSYAL BELEDİYECİLİK

Sosyal belediyecilik anlayışımızı, kadın, genç, yaşlı ve engellilerimize hizmet verecek şekilde geliştireceğiz. Hizmet götürülmeyen hiçbir şehri bırakmayacak, kimsesizlerin kimsesi olacağız. Ve belediyecilik anlayışımızı buraya oturtacağız.

8- YATAY ŞEHİRLEŞME

Gönüllerimize hitap eden şehirlerimizi, toprakla daha çok buluşan, toprağa yakın, komşuluk ilişkilerini yakın tutan yatay mimari anlayışı ile geliştireceğiz. Ve böylece akıllı şehir uygulamalarına kadar pek çok sorunu kolayca çözebileceğiz. Kentsel dönüşüm alanlarıyla bu modele öncelik vererek bu çalışmayı ülkemizin her yerine yaygınlaştıracağız. Şehir vizyonumuzun merkezinde yatay şehirleşme olacak.

9- HALKLA BİRLİKTE YÖNETİM

Şehirli hakları bildirgesi hazırlayacak, yaşayan herkesin ortak akıl ile alacağı şehirli meclisleri ile ihalelerin dahi canlı yayın dahil herkese açık yapılması için tüm imkanları sağlayacağız.

10- TASARRUF VE ŞEFFAFLIK

Tüm çalışmalar tasarruf ve şeffaflık anlayışıyla şekillendirilecek ve bu bir ilke haline gelecek.

11- DEĞER ÜRETEN ŞEHİRLER

Değer üreten şehirlerle AK Parti belediyeciliğini bir üst aşamaya taşıyoruz. Şehirlerimizin gayrimenkul rantı ile değil, geleceğe medeniyet mirası olacak eserlerle değerlenmesini sağlayacağız.