AK Parti bir dava hareketidir

AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Osman Güder basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ak Partinin diğer partilerden farklı bir parti, bir dava hareketi olduğunu söyleyen Güder, 'Dokuz adayımız başvurdu, bu süreçte centilmence bir tavır sergilediler, birbirinin arkasında konuşmadılar. Ama bu süreçten sonra algı oluşturmanın bir anlamı yok. Adaylık sürecinde bu insanların yanında el pençe dururken iyiydi de bugün adaylık size verilmeyince mi kötü oluyor'' dedi.

AK Parti bir dava hareketidir

AK Parti Battalgazi teşkilatıyla birlikte kentteki özel bir otelde basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Güder, Ak Parti’nin kuruluş aşamasından beri farklı kademelerde partiye hizmet ettiğini hatırlattı. Güder, “Kasım itibari ile Ak Parti adaylık süreci başlamış oldu. Bu süreçte Genel Başkan Yardımcımız Erkan Kandemir ile Malatya’ya teşrifleri neticesinde kendisi ile bir konuşmamız oldu. Battalgazi’den Selahattin Gürkan Büyükşehir’e aday olur ise, bizde Battalgazi’ye talip olduğumuzu ifade etmiş olduk. Kendileri de iyi karşıladılar. O süreçte teşkilat başkanı olmamız hasebiyle istifamızın uygun olmayacağını, Genel Merkez’den bir araştırma yapacaklarını kamuoyu anketlerle bir karar vereceklerini ifade ettiler. Adaylık süreci belli olmadan birkaç gün öncesinde istifa etmemizi istediler, adaylığımız kesinleşti. Burada asıl amacımız tabi ki Battalgazi’ye hizmet etmek, bu amaçla yola çıktık. 17 yıl parti içinde olan birinin Malatya’yı tanıması, sorunları bilmesi, çözüm noktasında bir şeyler ortaya koyması kadar doğal bir şey yok. Malatya’da bil fiil 718 mahallemizi gezmişim, bu 14 seçimde tüm mahalleleri gezmiş oldum. Oradaki sorunları dinlemiş olduk. Bir dönem AR-GE biriminde yer alarak her mahallemiz için yapabiliriz diye çalışmanın içerisinde bulundum. Battalgazi ilçe Başkanlığı ile birlikte çalışmalarımızı 102 mahallede yaptık. Battalgazi’de özelde faydalı olmak için elimizden çabayı sarf ettik’’ diye konuştu.

102 MAHALLENİN SORUNLARINI BİLİYORUM

102 mahalleyi dolaşarak, eksikliklerin tespit edilmesi için mahalle başkanları ve o mahallelerde akil insanlarla istişareler yaparak, sorunları dosyalaştırdıklarını dile getiren Güder, ‘’Bunun yanında 102 mahallemizde 36 Belediye Meclis üyelerine taksimatlarını yaptık. Arkadaşlarımız, o mahallelerle ilgili çalışmaları ve sorunları gündeme getirmeleri, sorun çözümü ve takibi hususunda görevlendirmeler hususunda talimatlar verdik. Selahattin Başkan’ın bu başarısının en büyük kaynağının bu olduğunu düşünüyorum. Battalgazi’de sorunlarımız var, en büyük sorunlardan biri doğudan batıya göç, 2014’ten bu yana belli oranda Battalgazi’den Yeşilyurt’a bir göç verdik. Bizim amacımız Battalgazi’yi taşraya çevirmeden yani çevreyolu altı tabiriyle bu sorunu çözmek için çalışacağız. Şuan büyükşehrimizin yaptığı imar çalışmaları var, bu imarlar ise Battalgazi ölçeğinde yeni yeni tamamlanmak üzere. Büyükşehirler önce imar planlarını yaparlar, ilçe belediyeler ise bu imar planlarını göz önüne alırlar. İmar konusunda bazı sorunlar var, bu sorunları aşmaya çalışacağız. Battalgazi’mizi yaşanabilir, sosyal tesisler, gençlik merkezleri, çocuklarımızın becerilerini geliştirme adına bu tür çalışmalarımıza ilişkin arkadaşlarımız 100 civarında proje ile çalışıyorlar. İnşallah bu projeleri netleştirdiğimizde, somutlaştıracağız’’ ifadelerinde bulundu.

ADAYLAR ANKETLERE GÖRE BELİRLENDİ

31 Martta yapılacak seçimleri gündemine alan Güder, “Aday adaylık açık bir süreçtir, burada siz de bir başkası da aday olabilir. Ak Parti gibi her partinin kendince bir kriteri vardır. Bu sadece tek bir kriter üzerine kurulmuş bir adaylık değildir. Parti teşkilatlarının görüşleri alınıyor, il başkanımızın görüşleri alınıyor, milletvekillerinin görüşleri alınıyor, kamuoyunun görüşleri(anketler) alınıyor. Bizim il koordinatörlerimiz vardır, bunlar toplumun içerisinde gezerler, onların bir çalışması olur. Onların üzerinde de bölge koordinatörleri var. Partilerde alt komisyonla oluşturuluyor, bunlar üst komisyonlara gidiyor. Bizim teşkilat başkanlarımız karnelerimizi sürekli tutuyorlar, bu karneler bir günlük karneler değil. Dokuz adayımız başvurdu, bu süreçte centilmence bir tavır sergilediler, birbirinin arkasında konuşmadılar. Ama bu süreçten sonra katır doğurmuş gibi bir algıyı oluşturmanın bir anlamı yok. Adaylık sürecinde bu insanların yanında el pençe dururken iyiydi de bugün adaylık size verilmeyince mi kötü oluyor. Ak Parti diğer partilerden farklı bir partidir, bir dava hareketidir. Özel kişisel menfaatler söz konusu değilse, o zaman bu insanların telaşları niye. 102 mahalle muhtarımızın biz isteriz ki hepsi bizi desteklesin hepsi bizi sesin. Ama hiçbir muhtar gelip de bu sorunu ilçe başkanımıza ilettim, başkan bunu takip etmedi diyemez, biz bunun hesabını vermeye hazırız. Ben hiçbir aday arkadaşımı eleştirmeyeceğim, ben önüme bakacağım. Ben kanayan yara haline gelen Taştepe’de neler yapabilirim, Şehit Fevzi’deki kentsel dönüşümü için ne yapabiliriz, oradaki kanal boyunu nasıl ıslah ederek Battalgazi’ye indirebiliriz bunu düşünüyorum” ifadesinde bulundu.

BASRİ KAHVECİ TEŞKİLATIN ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Ak Parti Battalgazi İlçe Başkan Vekili Basri Kahveci ise, ‘’31 Yerel seçimler kapsamında Battalgazi ilçesi Belediye Başkan adaylığı konusunda 10 arkadaşımız başvuruda bulundu. 162 arkadaşımız da meclis üyeliği için başvuruda bulundu. 13 Şubat’ta yapılan aday tanıtımıyla aday adaylık süreci bitmiş oldu. Genel Merkez ve kamuoyu anketleri neticesinde Başkanımız Osman Güder aday olarak belirlendi. Battalgazi 202 bin seçmeni olan, 618 sandığıyla 102 mahallesi bulunan bir ilçemiz. Bizler de teşkilat olan bunun hazırlığı içerisindeyiz. 618 sandığımızın asil, yedek, müşahitler noktasında hazırlık sürecindeyiz. Bu süreçte seçimde Battalgazi’de hayırlı bir sonuç alacağı düşüncesindeyiz. Daha önce yüzde 62,4 aldık ama bu seçimlerde yüzde 75 olacak inşallah. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah hep birlikte ekip olarak bu süreci tamamlayarak 31 Aralık’ta bu maratonu bitirmiş olacağız’’ şeklinde konuştu.