'Ağbaba'yı Yuhalatmak Günahtır'

Malatya'da belediye başkanlarının istifası ve Ağbaba'nın yuhalanması CHP'de tartışmalara neden oldu. Yaşananları manipülasyon olarak nitelendiren Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, Veli Ağbaba'nın yuhalanmasına, 'Ayıptır, günahtır' diyerek tepki gösterdi.

'Ağbaba'yı Yuhalatmak Günahtır'

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ve Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ'ın partiden istifası CHP'de tartışmalara neden oldu. Partiden istifalarını açıklayan Kızıldaş ve Karadağ, Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdikleri için aday gösterilmediklerini iddia etmişti. Konu hakkında İl Başkanlığında basın açıklamasında bulunan CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, yaşananları manipülasyon olarak nitelendirirken adayların kamuoyu yoklamalarıyla belirlendiğini söyledi. İstifa açıklamalarında CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın yuhalanmasına tepki gösteren Yıldız, "Ayıptır, günahtır" açıklamasını yaptı.

Adaylar kamuoyu yoklamasıyla belirlendi

Belediye başkanlarının Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekledikleri için aday yapılmadıkları iddiasını manipülasyon olarak değerlendiren Yıldız, "Türkiye’nin dört bir yanında önceki genel başkanımız Kılıçdaroğlu’nu destekleyen onlarca belediye başkanı tekrar aday gösterilmiştir. Çok uzağa gitmeye gerek yok, Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Arapgir Belediye başkanımız Haluk Cömertoğlu kamuoyu yoklamasında yüksek memnuniyet aldığı için tekrar aday yapılmıştır. Hem Hekimhan’da hem de Arguvan’da yapılan anket çalışmaları, kamuoyu yoklamaları, kanaat önderleri ile yapılan görüşmeler sonucunda adaylarımız belirlenmiştir" dedi.

Aday gösterilmeyince CHP kötü

Mehmet Kızıldaş'ın 2014’te ve 2019’da, Turan Karadağ'ın ise 2019’da aday gösterildiğini hatırlatan Yıldız, "Aday gösterilirken CHP ve Veli Ağbaba iyiydi de 2024’te aday gösterilmeyince mi kötü oldu?" sorusunu sordu.

Ağbaba'yı yuhalatmak günahtır

Arguvan'ı hoşgörünün merkezi olarak nitelendiren Yıldız, "Mehmet Kızıldaş 10 yıldır yaptığı belediye başkanının her aşamasında Veli Ağbaba’nın desteği vardır. Belediyeciliği ile övündüğü her şeyde Veli Ağbaba’nın desteği vardır. Sayın Veli Ağbaba genel başkan yardımcısı olduğu dönemde Türkiye çapında yaptığı kardeş belediyeler sayesinde greyderinden kamyonuna, çöp arabasından aracına kadar tüm araç gereçlerin Veli Ağbaba sayesinde alındığını en çok da Kızıldaş biliyor. Türkiye’nin parmakla gösterdiği, Malatya’da her kesimin çalışmalarını taktir ettiği Milletvekilimiz Veli Ağbaba’yı ve CHP’yi yuhalattırmak ayıptır, günahtır. Bu kadar nankörlük olamaz. Arguvan ne dediyse Veli Ağbaba onu yapmıştır" şeklinde konuştu.