Afyon Pastırması'na AB'den tescil!
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Afyon Pastırması'nın Avrupa Birliği'nde coğrafi işaret tescili alarak Türkiye'nin tescilli 34'üncü ürünü olduğunu duyurdu.

Bakan Kacır’ın paylaşımında AB’de tescilli ürünlerin listesine de yer verdi. Tescilli coğrafi işaretli ürünlerin sırası ise şu şekilde:
"Gaziantep Baklavası, Aydın İnciri, Malatya Kayısısı, Aydın Kestanesi, Milas Zeytinyağı, Bayramiç Beyazı, Taşköprü Sarımsağı, Giresun Tombul Fındığı, Antakya Künefesi, Suruç Narı, Çağlayancerit Cevizi, Gemlik Zeytini, Edremit Zeytinyağı, Milas Yağlı Zeytini, Ayaş Domatesi, Maraş Tarhanası, Edremit Körfezi, Yeşil Çizik Zeytini, Ezine Peyniri, Safranbolu Safranı, Aydın Memecik Zeytinyağı, Araban Sarımsağı, Osmaniye Yer Fıstığı, Bingöl Balı, Bursa Şeftalisi, Hüyük Çileği, Bursa Siyah İnciri, Söke Pamuğu, Manisa Mesir Macunu, Gaziantep Menengiç Kahvesi, Silifke Yoğurdu, Aydın Memecik Zeytini, Erzincan Tulum Peyniri, Aydın Çam Fıstığı, Afyon Pastırması."
Afyon Pastırması’nın bu listeye eklenmesiyle, Türk mutfağının zenginliği ve yerel üretimin kalitesi bir kez daha uluslararası düzeyde tescillenmiş oldu.