AFAD Depremzedeleri Uyardı! Bu işlemi yapmayanlara konut teslimi yapılmayacak…
Malatya AFAD İl Müdürlüğü, 6 Şubat depremden sonrasında hak sahibi olup, deprem konutları kura listelerinde ismi olup anahtar teslim işlemlerini tamamlayamayan ve borçlandırma işlemi yapmayan vatandaşlara konut teslimi yapılmayacağı duyuruldu.

AFAD, Malatya’daki depremzede konut hak sahiplerini uyardı. 18 Temmuz 2025’e kadar borçlandırma işlemi yapılmazsa konut teslim edilmeyecek. Anahtar teslimi için ise 1 Temmuz’dan itibaren 45 gün süre tanındı.
Borçlandırma ve anahtar teslimi için son tarihler belirlendi. AFAD, 6 Şubat 2023 depremlerinden etkilenen Malatya’daki hak sahiplerine yönelik iki kritik uyarıda bulundu. Hem borçlandırma işlemleri hem de anahtar teslim süreçleriyle ilgili detaylı tarihler açıklandı. Vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için bu sürelere dikkatle uymaları istendi.