Adana, Hatay, Osmaniye rahatladı! Malatya, Kahramanmaraş, Bingöl tetikte!
Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki, Kahramanmaraş, Malatya, Bingöl arasında 6.4 büyüklüğünde artçı deprem olması durumunda, hareket halinde olan blokun yerine oturacağını ve bölgenin uzun süre rahatlayacağını söyledi.
Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda: “Kahramanmaraş, Hatay depremleri ile 2.Ana blok 11.metre hareket etti. Hatay’da hareket eden blok yerine oturdu. Osmaniye, Kozan Saimbeyli arasında biriken enerji minnetli de 5.7 depremi boşaldı. Adana, Hatay, Osmaniye rahatladı. 4.5ten aşağı artçı depremler sorun yaratmaz. Asıl sorun, hareket eden ikinci blok yerine oturmadı; Kahramanmaraş, Malatya, Bingöl arasında 6.4 büyüklüğünde artçı deprem olursa blok yerine oturacak. Bölgede uzun yıllar rahatlayacak. Önemli bir durumda daha önce açıklamıştı; basınç enerji birikimi Kıbrıs, Ege, Marmara Bölgesine doğru yöneldi” ifadelerini kullandı.
Malatya olarak iyi şeyler duymaya ihtiyacımız var kafayı yiyeceğiz artık lütfen ne olur deprem bölgesindeki okullar ikinci dönem açılmasın korkuyoruz üç çocuğum var üçüde ayrı okulda birşey olursa ben hangisine ulaşıcam
Binaları sağlam yapın. Denetim şart. Zemin önemli. Zemin etüdü olmadan mühendislik hizmeti görmeden bina yapılmasın. Kaçak kat risktir. Çıkma yani temelden taşan bina risktir. Perde duvar sayısı çok olmalı. . Yatay mimari güvendir Eski tüm yapılar hızla yıktırılmalı. Beton firması ve işçilik çok önemli. Bodrum katı su sızdırması içindeyse, nem rutubet varsa tehlike büyüktür. Temel su ile buluşmamalı. Denize yakın her yer sıvılaşma nedeniyle en büyük tehlikedir. Sahil bandında mezar evler yapılıp masum insanlara sayılmasın artık. Var olan binalar denetimden geçip çürük olanlar hızla yıktırılsın. Denize sıfır yapı modası geçti çünkü en büyük tehlike sıvılaşmadır!
Hepsi çıkmış bir şey söylüyor depremden önce neredeydiniz yenimi turediniz piyasa eline kağıdı kalemi alan yazıyor.ancak milleti korkutasınız başka bir şey bildiğiniz yok
Her geçen gün bir bir artıyor
Malatya sıkıntılı hele bu kış aylarında ara tatil uzamalı çocukları okula gönderiyor z ama elimiz yüreğimiz de
İç Anadolu hakkında neden kimse bişey demiyor mesela Kayseri ile ilgili
Deprem bölgesinde ki Okullar acilen kapatılsın okul binaları çok yorgun ne diye dikkate alınmıyor acaba
Bakmadan Geçme