Adalet hepimize lazım

Malatya Baro Başkanı Onur Demez, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz'ı, ziyaret etti. Kiraz, güçlendirilmiş parlamenter sistemin en önemli ayağı yargının bağımsızlığının oluşturduğunu söyledi.

Adalet hepimize lazım

Malatya Baro Başkanı Onur Demez,  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz’ı ziyaret etti. CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, ziyarette yaptığı konuşmada, “Onur Demez Malatya Barosu’nda uzun zamandır görev yapan tecrübeli isimlerden birisi ve bu tecrübesiyle de Baro’da önemli başarılara imza atacağına inanıyoruz. Her zaman söylüyoruz, adalet bir gün geliyor hepimize lazım oluyor. Bunun için her vatandaşımızın adaletin üstünlüğü noktasında gerekli hassasiyeti göstermesi gerekiyor” dedi.

İki ayrı kurul oluşturulsun

Kiraz, yargının bağımsızlığının önemine dikkat çekerek, şunları söyledi: “Biz siyasi partilere de düşen en büyük görev elbette ki hak, hukuk, adalet noktasında düzenlemeler yapmak veya bu adaletli düzenlemeleri yasalaştırmak. Bunlar çerçevesinde belki avukatlarımızın da, adliye personellerimizin de, hakim ve savcılar kurulunun da, barolarımızın da daha objektif çalışabilecekleri daha etkili bir mekanizmayı işletebilecekleri altyapıların siyasi mekanizmalarca oluşturulması gerekiyor. Son dönemde 6 parti ile birlikte önerdiğimiz güçlendirilmiş parlamenter sistemde en önemli ayağı yargının bağımsızlığı oluşturuyor. 6 siyasi partinin görüşü olduğu için şunu öneriyoruz; Savcılar Kurulu ve Hakimler Kurulu diye iki ayrı kurul oluşması gerektiğini düşünüyoruz. Çoklu Baro düzenlemesine karşı olduğumuzu ifade ediyoruz. Yargı, yürütme ve yasama eklerinin tamamen birbirinden bağımsız olması noktasında hassasiyetlerimiz var. Bunların tümü hakimlerimizin, savcılarımızın, avukatlarımızın hak ettiği güce ulaşması noktasında. Partimizde birçok avukat yer alıyor. Bizlere seçim dönemlerinde sandık güvenliği noktasında hem de farklı noktalarda hukuki destek sunuyorlar. Onlar sandık güvenliğini sağlarken aslında her vatandaşımızın hakkına sahip çıkmış oluyorlar. Hangi siyasi parti olduğu fark etmeksizin hepimizin hakkına sahip çıkıyorlar” diye konuştu.