9 şehir Malatya'da Türkiye finali için yarıştı
Malatya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 10. Etkili Hutbe Sunumu Yarışması bölge finalinde 9 ilin temsilcisi yarıştı. Jürinin değerlendirmesi sonucunda Kayseri temsilcisi Yusuf Say birinci olarak Türkiye finaline katılma hakkı kazandı. Elazığ'dan Ömer Bayazıt ikinci, Tokat'tan Resul Ekinci ise üçüncü oldu.
Diyanet İşleri Başkanlığınca Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında gerçekleştirilen 10. Etkili Hutbe Sunumu Yarışması’nın bölge finaline Malatya ev sahipliği yaptı.
Battalgazi ilçesindeki Kernek Karagözlüler Camii’nde düzenlenen yarışmaya Bingöl, Elazığ, Erzincan, Kahramanmaraş, Kayseri, Malatya, Sivas, Tokat ve Tunceli’nin il birincileri katıldı.
Programa Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Fatih Okumuş, Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu, jüri üyeleri, din görevlileri ve yarışmacılar iştirak etti.
“Malatya için gurur verici”
Programda konuşan Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu, dokuz ilin temsilcilerini Malatya’da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.
Yarışmanın kentte düzenlenmesini gurur verici olarak değerlendiren Dolu, organizasyonun Malatya’ya verilmesinde emeği bulunanlara teşekkür ederek bütün yarışmacılara başarı diledi.
Mesleki gelişime katkı sağlıyor
Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Fatih Okumuş da yarışmaların din görevlilerinin mesleki gelişimlerine katkı sunduğunu söyledi.
Kur’an-ı Kerim, Ezanı Güzel Okuma, Hadis ve Etkili Hutbe Sunumu yarışmalarının görevliler arasında motivasyon oluşturduğunu ifade eden Okumuş, çalışmaların topluma daha nitelikli din hizmeti sunulmasını hedeflediğini kaydetti.
Türkiye finalinin bileti Yusuf Say’ın
Jüri değerlendirmesinin ardından Kayseri temsilcisi Yusuf Say bölge birincisi oldu. Elazığ’dan Ömer Bayazıt ikinci, Tokat’tan Resul Ekinci ise üçüncü sırada yer aldı.
Yusuf Say, ekim ayında Amasya’da düzenlenecek Türkiye finalinde bölgeyi temsil edecek.
Program sonunda birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye çeyrek altın verildi. Diğer yarışmacılara ise gram altın hediye edildi.
Bakmadan Geçme