4 milyonluk yardım

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından amatör spor kulüplerine destek çerçevesinde Malatya'da 165 spor kulübüne, 3 milyon 960 bin TL'lik nakdi yardım çeki sporculara teslim edildi.

4 milyonluk yardım

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü başkanlığında Merkez Kapalı Spor Salonunda düzenlenen törene, kulüp yetkilileri, belediye başkan yardımcıları ile sporcular katıldı. 
Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, bakanlıklarının her zaman sporcuların yanında olduklarını belirterek, “Bugün eş zamanlı olarak 81 ilde düzenlenen spor, gençlik ve geleceğe yapılan yardım 165 spor kulübüne yaklaşık 3 milyon liralık bir yardım veriliyor. Yalnız spor değil afet anında da devletimizin ve milletimizin yanındayız. Tüm spor salonlarıyla beraber depremzedelere yardım ettik” dedi. 
Bakanlık tarafından deprem bölgesi olan Malatya’ya pozitif ayrımcılık yapıldığını ifade eden Kayhan, “Malatya'ya pozitif ayrımcılık yapıldı. 4 milyona yakın yardım yapıldı. Kardeşlerimizin işlerini düzenlemesi için yardım yapacağız. Taahhütnamelerini imzalayan arkadaşlarımız ödemeyi alacaklar. Hep beraber birlikte işin üstesinden gelmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Spor birleştirici güçtür dayanışmadır

Sporun, birleştirici güç ve dayanışma olduğunu da belirten Kayhan, “ Spor, birleştirici güçtür, dayanışmadır. Bu güç ve dayanışmanın üstesinden gelemeyeceği hiçbir zorluk yoktur. Gençlerimizin bağlı oldukları kulüplerin sayılarını artırılmalı, başarılı sporcularımızın rol model olabilecek örneklerimizi tanıtmalı spor bilinci ve kültürünün oluşturulması öncelikli hedeflerimiz olacaktır” diye konuştu.