30 Milyonluk Proje Nasıl 120 Milyon TL Oldu?
Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bulunan Kapalıçarşı'nın üzerindeki meydanın yenilemesi için ayrılan bütçe 120 milyon TL'yi buldu. Harcanan rakamın, planlanan rakamın çok üstünde olduğunu dile getiren CHP Malatya Büyükşehir Meclisi Başkanvekili Günnur Tabel, 'Büyükşehrin söylediği 30 milyon lira nere, 120 milyon lira nere?' dedi.

CHP Malatya Büyükşehir Meclisi Başkanvekili Günnur Tabel, Büyükşehir Belediyesinin eylül ayı meclis toplantısında, Battalgazi ilçesinde bulunan Kapalıçarşı meydanının yenilenme maliyetini gündeme taşıdı.
İhale Nasıl Yapıldı?
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılacak yenileme çalışmasının 30 milyon TL’yi bulacağı ifadesini hatırlatan Tabel, planlanan rakamla harcanan rakam arasında uçurum olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Kapan Çarşı'nın üstü yapıldı. Güzel oldu. Emeği geçen herkesin eline sağlık. Yalnız Sami Başkanım başta 30 milyon civarına mal olur demişti. Şimdi maliyet dikkatimi çekti. Tamam, büyükşehir yapmadı da en azından sizin vasıtanızla bilgi alırım diye düşünüyorum. 120 milyon milyona yapıldı deniliyor. Büyükşehrin söylediği 30 milyon lira nere, 120 milyon lira nere. Bu ihale nasıl oldu? Açık usulü mü, davetiye mi? Arada çok büyük bir fark var yani.”