23 Nisan coşkuyla kutlandı!

Asrın Felaketini yaşayan Malatya'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 104'üncü yılı büyük coşkuyla kutlandı. Malatyalıların da yoğun katılım sağladığı programda konuşan Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, '23 Nisan'ı sadece bayram olarak değil, aynı zamanda birlik ve beraberlik günü olarak da değerlendirmeliyiz ' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
23 Nisan coşkuyla kutlandı!

Malatya Merkez Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 104’üncü yılı kutlandı. Törene Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Jandarma Kıdemli Albay Ercan Altın ve kurum müdürleri katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlanan törende halk oyunları ve çeşitli gösteriler düzenlenirken tören de katılımcılar yöresel danslarla eğlendi. Tören konuşmasını yapan Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, “23 Nisan'ı sadece bayram olarak değil, aynı zamanda birlik ve beraberlik günü olarak da değerlendirmeliyiz" diyerek birlik vurgusu yaptı.23 Nisan coşkuyla kutlandı!

Çocuklara armağan edildi

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Bakır, “Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin açılışının 104. yılını ve dünyanın ilk çocuk bayramı olan ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir sevinç ve gurur içerisinde idrak ediyoruz. Atalarımızın, bu topraklarda özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi verirken gösterdiği azim ve kararlılık, bugün bizlere güç ve ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. Vatanını ve kutsal değerlerini korumayı vazifelerin en yücesi sayan Aziz milletimiz; "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" şiarıyla 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı ile bir kez daha büyük iradesini ortaya koymuştur. Ulusumuzun milli egemenlik ile taçlandırdığı bu eşsiz zafer, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bayram olarak çocuklarımıza armağan edilmiştir" ifadesini kullandı. 23 Nisan coşkuyla kutlandı!

Umutları canlı tutuyoruz

6 Şubat depremlerine değinen Bakır, "Ülkemizin zorlu bir süreçten geçtiği ve birçok vatandaşımızın acılarını yüreklerimizde hissettiğimiz 6 Şubat depremleri sonrasında bir araya geldiğimiz ve ikincisini kutlamakta olduğumuz 23 Nisan'ı sadece bayram olarak değil, aynı zamanda birlik ve beraberlik günü olarak da değerlendirmeliyiz. Bu zorlu süreçte, Malatya eğitim camiası olarak çocuklarımızın umudunu canlı tutmak ve yüzlerindeki tebessümü, gözlerdeki umudu ve canlı tutmak için büyük bir idare ile çalışmaktayız. Umudumuz; bu güzel şehrin en büyük sermayesi, her birimizin idaresi ise yaşayacağımız güzelliklerin göstergesi olacaktır. Değerli Öğrencilerimiz, sizler bu şehrin ve ülkenin geleceğisiniz. Sizlerin eğitimi ve gelişimi, milletimizin yarınları için büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle, sizlerin her türlü imkân ve fırsata erişiminin sağlanması, en öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması, toplumumuzun kalkınması ve ilerlemesi için vazgeçilmez bir gerekliliktir" açıklamasını yaptı.

Geleceği sizler şekillendireceksiniz

Bugünün sadece bayram olarak algılanmaması gerektiğini söyleyen Bakır, "Geleceğimizi şekillendirecek olan siz değerli gençlerimizin önemini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bilgiye ve bilime olan inancınızı kaybetmeyin, sorumluluklarınızın bilincinde olun ve kendinize olan güveninizden asla şüphe etmeyin. Hedefimiz, sizleri özgürce düşünen, inisiyatif alabilen, sorgulayan, kendi toplumunun ve evrensel anlayışın doğrularından haberdar olan, hayatın güçlükleri ile baş  tecrübeye sahip Türkiye yüzyılı mefkuresinin şuurunda gençler olarak yetiştirebilmektir. Bunu başarabildiğimiz takdirde bugünün çocukları, yarının gençleri olarak sizler ülkemizin sadece zenginliği değil, dinamizminin ve değişen potansiyelinin kaynağı olacaksınız. Bizlerde, ülkemizi geleceğe taşımaya yönelik sorumlu ve duyarlı çabalarınızda sizlere destek verecek ve her zaman yanınızda olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm dünya çocuklarının “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı en samimi duygularımla kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklâl Mücadelemizin bütün kahramanlarını, aziz vatanımızı bize hediye eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum” şeklinde konuştu.