20 dakikada 5 bin roket

Hamas'ın silahlı kanadı Izzeddin Kassam, İsrail'e karşı 'Aksa Tufanı' isimli bir operasyon başlattıklarını duyurdu. Gazze'den İsrail'e çok sayıda roket atıldı. Atılan roketlerden bazıları Askalan (Aşkelon) kentine isabet etti. Bölgeden dumanlar yükseldi. İsrail de Gazze'ye saldırılarına başladı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, ''Hamas saldırıların sonucuna katlanacak'' denildi.

20 dakikada 5 bin roket

TGRT Haber'de yer alan habere göre; İsrail-Gazze hattında gerilim zirveye tırmandı. Gazze'den ateşlenen roketler, İsrail'in birçok farklı noktasını vurdu. İsrail'de vurulan noktalardan alevler ve dumanlar yükselirken, polis halka sığınakların yakınında kalma çağrısı yaptı. 

İsrail basınına göre roket saldırıları sonrası Tel Aviv'in güneyindeki Aşkelon'da bir kişi hayatını kaybetti, 15 kişi ise yaralandı.

X sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, yaralılardan ikisinin durumunun ciddi, altısının orta derecede olduğu, diğer 7 kişinin ise hafif şekilde yaralandığı bilgisine yer verildi.

Gazze Şeridi açıklarında İsrail teknelerine ateş açıldığı iddiası da basında yer alıyor.

İSRAİL ORDUSU 'SAVAŞ DURUMU ALARMI' İLAN ETTİ

İsrail ordusu abluka altındaki Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığını duyurdu. Saldırılar sonrası İsrail ordusundan da açıklama geldi.Açıklamada "Hamas saldırıların sonucuna katlanacak" denildi.

'AKSA TUFANI' OPERASYONU 

Hamas'ın silahlı kanadı Izzeddin Kassam, İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" isimli bir operasyon başlattıklarını duyururken abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail'e çok sayıda roket fırlatıldı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gruplar, birçok noktadan İsrail'e doğru onlarca roket attı. Söz konusu roketlerden bazıları, İsrail ordusuna ait "Demir Kubbe" hava savunma sistemlerince imha edildi.

20 DAKİKADA 5 BİN ROKET ATEŞLENDİ

Saldırıları Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları üstlendi. Açıklamada İsrail'e karşı "Aksa tufanı" adlı bir operasyon başlatıldığı duyurulurken, Lübnan'daki silahlı güçlere "İsrail'e karşı savaşımıza katılın" çağrısı yapıldı.

Hamas'ın askeri kanadı, operasyonun ilk 20 dakikasında Gazze'den İsrail'e 5 bin roket ateşlendiklerini de belirtti.

TEL AVİV'DE SİRENLER ÇALIYOR!

İsrail ordusu, İsrail'in orta kesimleri ile Tel Aviv bölgesindeki siren sistemlerinin aktif hale getirildiğini duyurdu. Ordu, Gazze sınırı yakınlarındaki yerleşimcilerden güvenlik tehlikesi nedeniyle evlerinden çıkmamalarını istedi.

İsrail medyası da Tel Aviv'in de aralarında bulunduğu birçok bölgede siren seslerinin duyulduğunu aktardı. İsrail basınına göre atılan roketlerden bazıları Askalan (Aşkelon), Usdud (Aşdod) kentlerine isabet etti.

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Gazze Şeridi'ndeki Filistin Eğitim ve Öğretim Bakanlığından yapılan açıklamada da Gazze Şeridi'ndeki tüm okullarda ikinci bir duyuruya kadar eğitime ara verildiği duyuruldu.