2 yıllık prim borcu silinmeli!

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'daki esnaflar, kira, kredi ve SGK prim borçları gibi birçok sorunla karşı karşıya kaldı. Esnafların yaşadıkları sorunlara değinen CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, depremlerden etkilenen illerde esnafların 2 yıllık SGK prim borçlarının silinmesi gerektiğini ifade etti.

2 yıllık prim borcu silinmeli!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya’da Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş’ı ziyaret etti.

2 yıllık prim borcu silinmeli!

Berber ve kuaför esnafının sorunlarını dinleyen Ağbaba, Toptaş’ın KOSGEB ve Kızılay’la ilgili sorunların yaşandığını belirtmesi üzerine, “İnsanlar umutlandı, borçlarının ödeneceğini düşünerek KOSGEB’ten kredi alacaklardı. KOSGEB tarafından para ödenmiyor. Bunu geçen plan bütçe komisyonunda gündeme getirdim. İnşallah onu takip ediyorum ve ödenmesini sağlayacağım. Kızılay'ın esnaf için hazırlamış olduğu bir paket var. Maalesef 300-400 kişiye verilmiş gözüküyor şu anda Malatya'da. 20 bin lirayla 70 bin lira arasında yardım yapılıyor. Türkiye genelinde bin 500 esnafa verilmiş gibi gözüküyor. Bunun mutlaka sayısının arttırılması lazım ve ihtiyaç sahibi hangi esnaf varsa onlara verilmesi lazım. Bunda belli kriter olması lazım. Torpille siyasi yakınlıklar olmaması lazım. Kimin ihtiyacı varsa kim hangi esnafın iş yeri yıkılmış, eşyalarını kaybetmiş ise onlara ödeme yapılması lazım” dedi.

2 yıllık prim borcu silinmeli!

Depremzede esnafın 2 yıllık SGK prim borçlarının silinmesi gerektiğini vurgulayan Ağbaba, “Yaşam mücadelesi veren esnafın, son 2 yılına ait SSK prim borçlarının silinmesi lazım. Yani depremde hiçbir şeyini alamayan insanlar bu borçlarını ödemeye devam ettiler. bunun mutlaka ciddiye alınması lazım” şeklinde konuştu.

2 yıllık prim borcu silinmeli!

“Faizsiz kredilerin ödenmesini bekliyoruz”

Deprem süresinde berber ve kuaför esnafının zor bir süreç yaşadığını aktaran Malatya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş ise KOSGEB ve Kızılay’la ilgili yaşadıkları sorunlara değindi. Toptaş, şunları söyledi: “KOSGEB ve Kızılay ile ilgili sıkıntılarımız vardı. Bu sıkıntıları gündeme getirerek kısmen ödemeler yapıldı. Paraların ödenmesinde hala sıkıntılar yaşıyoruz. Faizsiz kredilerin ödenmesini bekliyoruz. Konteyner sıkıntısı hala yaşanıyor. Kiralar aşırı derecede yükseliyor. Bu konuda da camiamıza destek bekliyoruz. KDV oranlarının da düşürülmesi konusunda ilgi bekliyoruz. SSK ve BAĞ-KUR ile ilgili öteleme yapılıyor. Bunların ötelenmesini değil tamamen silinmesini bekliyoruz.”