10 dakikada ulaşılıyor

Malatya İl Sağlık Müdürlüğü, İl Ambulans Servisi Başhekimliği bünyesinde acil sağlık hizmetleri istasyonları, son sistem ambulans ile acil sağlık hizmeti veriliyor. Sağlık ekipleri olayların yüzde 98'ine ilk on dakikada ulaşıyor.

10 dakikada ulaşılıyor

Malatya İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren İl Ambulans Servisi Başhekimliği bünyesinde İl merkezi ve ilçelerde toplam 81 Ambulans ile hizmet veriliyor. Hizmet veren Ambulanslar içinde 1 Adet Hava Ambulansı, 2 Mobil (Motosiklet) ambulans, Obez Ambulansları, hasta taşıma (nakil ), paletli ambulans gibi özel ambulanslar da görev alıyor. Acil ambulans ihtiyacı olduğunda ilimizde görev yapan 2.Ordu Komutanlığına bağlı Malatya 2’inci Kara Havacılık Alay Komutanlığının helikopterlerinden de yararlanıldığı bildirildi. 

Ambulanslara yol verin

İl genelinde 36 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda bulunan 7 gün 24 saat hazır bekleyen ekipler her şartta ve koşulda hastaya ulaşmaya çalışıyor. Paylaşılan istatistikler incelendiğinde ise ilk 10 dakika içinde hastaya ulaşımın gerçekleştirildiği ve bu oranın ise yüzde 98 olduğu ifade edildi. Ambulans sürücüleri ise diğer sürücü ve yayalara seslenerek, geçiş üstünlüğüne haiz olan ambulansların can kurtarmaya gittiğini, yada can kurtarmak için hastayı sağlık kurumuna gördürdüklerini hatırlatarak, sürücülerden ve yayalardan daha hasası davranmalarını istediler.