Bir süredir Amerika'da yaşayan ve ülkeye dair merak edilenlerle ilgili hazırladığı videoları takipçilerine sunan YouTuber Ulaş Aksoy'un son paylaşımı sosyal medyada gündem oldu. Amerika'da kendi ayakları üzerinde duran gastronomi bölümü mezunu Elif'in hikayesi büyük ilgi gördü.
Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile 21-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen 'Türk Mutfağı Haftası' etkinlikleri 'Malatya Kültürü, Yaşamı ve Gastronomisi' paneliyle sona erdi.
Tarihi Yeşilyurt Konakları, Gedik Kültür Merkezi ve Müzeleri gezen Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve Hava-İş Sendikası Ankara Şube Başkanı Soner Yiğit, Yeşilyurt'un geleneksel hayatı, tarihi, kültürü ve gastronomisini ön plana çıkarmak adına hizmete sunulan kültürel yatırımların her birinin ayrı bir değer taşıdığını söyledi.
Bu yıl 2'ncisi düzenlenen Favori Lezzetler ödül töreninde Malatya Büyükşehir Belediyesi gastronomiye değer katan belediyeler kategorisinde ödüle layık görüldü.
Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ' Belediyemizin şirketlerinden Yeşilyurt İŞGEM bünyesinde, alanında deneyimli aşçılarımız ve gurmelerimizin gözetiminde faaliyetlerine devam eden Yemek Fabrikamız, ilçemizin zengin yemek kültürünü tanıtmak amacıyla hayata geçirdiğimiz gastronomi projelerimize ciddi katkılar sunuyor' diye konuştu.
Kayısı Çiçeği Şenlikleri Kale İlçesinde ünlü şefler tarafından gerçekleştirilen work shop ile sona erdi. Üç gün süren festivalde, özellikle Malatya'daki üniversitelerin en az birinde mutlaka Gastronomi Bölümü açılması gerektiği önemle vurgulandı.
Malatya Yeşilyurt Belediyesinin yaptığı girişimler neticesinde Coğrafi İşaret Tescil Belgesine kavuşan Yeşilyurt İlçesinin zengin yemek mutfağındaki yöresel lezzetler, yapımcılığını gastronomi uzmanı Cüneyt Asan ve Adnan Şahin'in yaptığı 'Halkın Mutfağı' programında tanıtıldı.
Malatya'nın zengin mutfak kültürünün tanınması, unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerimizin ortaya çıkarılması ve tespit edilen bu yemeklerin gastronomi turizmi alanında tanıtılması amacıyla Battalgazi Belediyesi tarafından ödüllü 'Vejetaryen Yemek Yarışması' düzenlendi
Battalgazi Belediyesi tarafından Malatya'nın zengin mutfak kültürünün tanınması, unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerin ortaya çıkarılması ve tespit edilen bu yemeklerin gastronomi turizmi alanında tanıtılması amacıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında ödüllü 'Vejetaryen Yemek Yarışması' düzenlenecek.
AK Parti Yeşilyurt İlçe Teşkilatı ve Meclis Üyeleriyle istişare toplantısında bir araya gelen Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ' Köklü tarihi, yükselen ekonomisi, güçlü turizm potansiyeli, gastronomisi ve verimli tarım arazileriyle zengin bir potansiyele sahip Yeşilyurt'umuzun ismine ve geçmişine yakışır hizmetleri sizlerin katkı ve destekleriyle teker teker gerçeğe dönüştürüyoruz. Birlik, beraberlik ve dayanışma ruhumuz bizi daha güzel ve aydınlık yarınlara taşıyacaktır' diye konuştu.
Bu yıl 5'incisi düzenlenen Türkiye Altın Marka Ödülleri töreninde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a Yılın Yerel Yöneticisi ve Malatya Gastronomisine katkı ve desteklerinden dolayı Yılın Kültür Turizm ve Gastronomi Markası dalında iki ödül birden verildi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya'nın tarihi ve turizm yerlerinde incelemelerde bulunan Kazakistanlı akademisyenleri ve öğrencileri, Tarihi Yeşilyurt Konaklarında ağırlayarak, Yeşilyurt'un tarihi, kültürü, doğal lezzetleri ve gastronomisini ön plana çıkarmak adına hayata geçirdikleri projeleri anlattı.
Malatya'nın Arapgir ilçesinin gastronomisi ile tarihi ve doğal güzellikleri tur rehberlerine anlatıldı.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen 30 kişilik Gastronomi Tur Rehberi Heyetini Yeşilyurt Lezzet Caddesinde ağırlayarak, Yeşilyurt'un tarihi, kültürü ve gastronomisi hakkında bilgiler paylaştı.
İstanbul'da 'Arslantepe'den Yenikapı'ya' temalı düzenlenen 4.Malatya Tanıtım Günlerinin açılışında konuşan Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Köklü bir tarihe, kültüre, gastronomiye ve medeniyete sahip Yeşilyurt'umuzun var olan tüm zenginliklerini İstanbul'daki tanıtım günlerine gelen misafirlerimizle buluşturmaktan kıvanç duymaktayız dedi.
Ülkenin önemli gastronomi yazarı Süleyman Dilsiz ’in “Gurmepedia Mutfağa Dair Her Şeyin Alternatif Rehberi” isimli eserinde Malatya’nın iki yerel ürünü de yer aldı.
Malatya Büyükşehir Belediyesi, zengin bulgur kullanımı ve 70'i aşkın köftesi ile veganların beslenebileceği çok önemli bir kaynak sunan kent mutfağını da gastronomi alanında UNESCO'nun Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil etmek üzere çalışma başlattı.
Melita'dan Malatya'ya Kültür ve Sanat Günleri Arslantepe Buluşmaları kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 13 ilçe kadın kooperatiflerinin de katıldığı 'Gastronomi Workshop' Yöresel Ürünler Pazarının bulunduğu alanda gerçekleştirildi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Melita'dan Malatya'ya, Kültür ve Sanat Günleri Arslantepe buluşmaları kapsamında gerçekleştirilecek olan Gastronomi Fuarı için STK temsilcileriyle istişare toplantısı gerçekleştirdi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt Kent Konseyinin davetlisi olarak Malatya'ya gelen Türkiye'nin farklı Üniversitelerinden 15'e yakın Akademisyen ve Bilim Adamını, Yeşilyurt'un kültürü, gastronomisi, gelenek ve görenekleri ile tarihini ön plana çıkarmak adına hizmete sunulan Tarihi Yeşilyurt Konaklarında ağırladı.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Arslantepe'nin UNESCO dünya kültürel miraslar listesine girmesinin ardından gastronomi alanında da UNESCO listesine girmek için çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Zengin Gastronomisi ve özellikle bulgur köfteleriyle ünlü Malatya'nın bir başka gastronomik değeri Kunduru Buğdayı ve öğütülmesi sonucu elde edilen Malatya'ya özgü bulgur çeşitlerinin tanıtımı yapılıyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yürütülecek olan ve Malatya'nın UNESCO'nun Meydana getirici Şehirler Ağı'na dahil edilmesi konusunda yapılacak olan çalışmalar için bir toplantı düzenlendi.
Malatya'nın gastronomi alanında UNESCO'nun Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilmesi için Fırat Kalkınma Ajansı'nda (FKA) teknik istişare toplantısı düzenlendi.
İstanbul'da düzenlenen Gastronomi Fuarı'nı değerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'İlimizin ticari hayatının canlı kalması için gastronomi turizmi önemli bir etken. Bu açıdan Malatya gastronomisinin tanıtımı adına her platformda var olmaya devam edeceğiz' dedi.
İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Gastronomi Turizmi Fuarında yer alan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın standı ikinci gününde de birçok önemli ismi ağırladı.
İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Gastronomi Turizmi Fuarında yer alan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın standı ikinci gününde de birçok önemli ismi ağırladı.
İstanbul'da düzenlenen Gastronomi Turizmi Fuarında yer alan Malatya standı yoğun ilgi görüyor. Fuar açılış töreninde konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Malatya mutfağı ve gastronomisi sınırları aşarak dünyaya açılmayı fazlasıyla hak ediyor' dedi.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 28-29-30 Haziran'da İstanbul'da düzenlenecek Gastronomi Fuarı'na katılarak AB Coğrafi İşaretli Malatya kayısısı başta olmak üzere kentin yöresel lezzetlerinin tanıtımını yapacaklarını söyledi.
Yeşilyurt Belediyesi Gastronomi Konağı, Malatya'ya gelen ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.