Malatya'da 'Tezgah açan çok ama alan yok'

Ağustos ayı enflasyon oranı açıklandı. Aylık bazda yüzde 9 oranında gerçekleşen enflasyon bir çok ürün ve sektörde hissedilirken Malatya Pazartesi pazarı esnafları yapılan zamlardan pazar fiyatlarının etkilenmediğini söyledi. 

Malatya'da 'Tezgah açan çok ama alan yok'

Açıklanan ağustos ayı enflasyon oranları piyasalardaki dalgalanmaları gözler önüne sermeye devam ediyor. Malatya Pazartesi pazarı esnafları sebze piyasasının sezonluk olarak belirlediği için  son zamlardan pazar fiyatlarının etkilemediğini belirterek geçen haftaya göre fiyatlarda düşüş olduğu söyledi.
Zamların dalga dalga  yayılarak tüm sektörleri etkilediği bu günlerde zamlardan etkilenmeyen tek sektörün sebze olduğunu belirten pazarcı esnafı, "Biz sebzeciler olarak zamlardan pek etkilenmedik. Bizim iş sezonluk, sebze fiyatları sezon içerisinde ürün bolluğuna göre belirleniyor. Her şey zamlanırken bizim fiyatlar düşebiliyor. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar bu sezon böyle gidecek gibi gözüküyor. Domates, salatalık 10-13 lira aralığında, biber cinsine göre değişiyor ama ortalama 15 lira fasulye 10 lira . Biz yaz sezonunu iyi bir şekilde değerlendirip bitirmek istiyoruz" ifadesini kullandı.

Deprem daha çok etkiledi 

Depremlerin pazarcıyı daha çok etkilediğini altını çizen esnaf, "Depremlerden sonra aylarca tezgah açamadık, çok zorlandık. Daha sonra tezgah açmaya çalıştık ama ağır hasarlı binaların altlarında açtık, bir nevi can güvenliğimiz yoktu. Şimdi şartlar iyileşmeye başladı ama vatandaşlarımızı pazarlara davet ediyoruz. Eski işlerimizi yapamıyoruz. Tezgah açan çok ama alan yok" dedi.