Malatya'da Ormanlar Çöplerden Arındırıldı!

Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 'Benim Ormanım' temasıyla gerçekleştirilen etkinlikle Orduzu Pınarbaşı'nda bulunan ormanlık alandaki çöpler temizlendi. Etkinlikte oluşturulacak farkındalıklarla orman yangınlarının azaltılması hedefleniyor. 

Malatya'da Ormanlar Çöplerden Arındırıldı!

Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, orman yangınlarının önüne geçmek amacıyla başlattığı "Benim Ormanım" kampanyasını tanıttı. Kampanya kapsamında, Orduzu mahallesinde bulunan ormanlık alanın çöpleri; Niyaz-ı Mısri Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, Vali Yardımcısı Talat Tabur ve Orman İşletme Müdürü Osman Kayalar'ın katılımlarıyla temizlenirken, ağaçların dalları ise budandı. 

Orman hayattır

Programda konuşan Vali Yardımcısı Talat Tabur, Orman yangınlarının tamamına yakınının insan kaynaklı olduğunu hatırlatarak, "Bu yangınların çıkmasına vesile olmasak bile, dolaylı yollardan, ormana atmış olduğumuz çöpler vesilesiyle de hem bu yangınların çıkmasına hem de yangınların çıkmasına vesile olmasak bile bu çöpler vasıtasıyla da yangınların ilerlemesine sebebiyet vermiş olabiliyoruz. Bizim Türk geleneğinde hem yakın hem uzak Türk Kültüründe ormana büyük bir saygı vardır. Hatta Ormanın içinde bizim Türkler yüksek sesle konuşmazmış. Ormana Hayat diye bakarlarmış. Orman hayattır çocuklar. Mutluluktur, Sağlıktır, Temiz havadır, Sudur. Ormana sahip çıkmalıyız" açıklamasını yaptı.
Ormana saygı geleneğimizde var!

Yangın nedenleri azaltılmalı

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Orman İşletme Müdürü Osman Kayalar, "Benim Ormanın temasıyla Tarım ve Orman Bakanlığımız, Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından bir kampanya oluşturduk. Bulunduğumuz çevrede çöp, kurumuş dal, cam kırıkları ve buna benzer materyallerin mevcut alandan uzaklaştırılması için çöp toplama faaliyeti gerçekleştiriyoruz. Böyle bir farkındalık oluşturmak istedik. Buradaki yapmamız gereken en büyük şey insan eliyle gerçekleşen yangınların önlenmesidir. İnsan eliyle gerçekleşen yangınları daha az seviyeye düşürmek, ormanlara atılan çöp artıklarının toplanması ve yangınlara sebebiyet vermemeleri için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" dedi.