Malatya'da çanlar kimin için çalacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kamu malına el uzatmak, bizim nazarımız ihanete eş değerdir tespit ettiğimiz tüm hataların varsa ihanetlerin üzerine gideceğiz' dedi.

Malatya'da çanlar kimin için çalacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Sarayı'ndaki 'Vakıf Haftası 100. Yıla Özel 201 Eser Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, kamu malına çöken, tüyü bitmemiş yetimin malını yiyenlerin üzerine kararlıkla gideceğini ifade etti. Ak Parti'nin seçimde yaşadığı oy düşüşünden sonra yapılan MYK toplantısında da bu hususlar tartışılmış ve dile getirilmişti. Dünkü törende bunu daha net ortaya koyan Erdoğan'ın açıklamalarından sonra Malatya'da gözler yolsuzluğa, talana ve iltimasa başvuranlara çevrildi. 

Hesabı sorulacak mı?

Kulislerde konuşulanlara göre, aralarında Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Malatya Yeşilyurt Belediye'sinin de olduğu eski yönetimlerin mercek altına alınacağı konuşuluyor. Kamuoyu, "Ak Parti yeni Ömer’ler çizgisinde ve bu noktada samimi ise buradan yürüyecektir. Ve kamu malına karşı el uzatanların üstüne yürürse hem partiyi temizler, hem de Malatya'da Ak parti içine girmiş truva atlarını temizler" beklentisinde.

İhanete eş değerdir

Erdoğan, şunları söyledi: "Vakıf malına gösterilen bu özenin kamuya dair tüm işlerde örnek olması gerektiğine inanıyorum. Vakıf eserleri nasıl bize ecdat emaneti ise kamu malı da milletin emanetidir. Kamu malı ve kamu görevi böyle yüksek şuurla yerine getirilirse faydalı olur. Millete hizmet yolunda üşengeçliğe, kaprislere, bugün git yarın gel sorumsuzluğuna yer yoktur. Bulunduğumuz tüm makamları aziz milletimize borçluyuz. Millete büyüklenmek yukarıdan bakmak, efendilik taslamak, sorunlarını görmezden gelmek kabul edilemez. Kamu malına el uzatmak ihanete eş değerdir. Yönetim mevkiindekilerin vazifelerini yerine getirme noktasında hiçbir bahanesi olamaz."