Hatay'dan sonra Malatya'da açıldı!

Malatya'da Çocuklar Gülsün Diye Derneği öncülüğünde yaptırılan anaokulu törenle açıldı.

Hatay'dan sonra Malatya'da açıldı!

Sanatçı Gülben Ergen'in kuruculuğunu ve başkanlığını üstlendiği Çocuklar Gülsün Diye Derneği öncülüğünde "11 Afet Bölgesinde 11 Anaokulu" projesi devam ediyor.

Hatay'dan sonra Malatya'da açıldı!

Bu kapsamda Malatya’nın Yazıhan ilçesi Durucasu Mahallesi'nde Dernek Başkanı Gülben Ergen ve Bridge to Türkiye Fund (BTF) katkılarıyla yaptırılan 53. "Çocuklar Gülsün Diye BTF Anaokulu" törenle açıldı.

Hatay'dan sonra Malatya'da açıldı!

Törende konuşan Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, Malatya’nın zor zamanda katkı sunan hiç kimseyi unutmayacağını söyledi.

Hatay'dan sonra Malatya'da açıldı!

Bakır, “Malatya 6 Şubat 2023 depremi sonrasında depremin büyüklüğünü iliklerine kadar hisseden bir kent. Okulları açmaya çalıştığımız bir dönemde sevgili yavrularımızın okulların açılacağına pek umutları yokken şehrimin bakanlığımızın ve hükümetimizin büyük destekleri ve gayretleriyle milletimizin iş birliğiyle okulları açtık. O şartlarda ve bugüne geldik. Dönemi kapatmak üzereyiz. Bu şehrin acısı çok ama bu zor dönemlerde katkı sunan hiç kimseyi asla unutmayacaktır. Tüm çabamız ve tüm gayretimiz çocuklar gülsün diye. Çocuklar gülerse dünya güzelleşir” ifadelerini kullandı.

Hatay'dan sonra Malatya'da açıldı!

“11 İlde 11 Anaokulu” projesi kapsamında deprem bölgesi olan Malatya’da anaokulu açtıklarını dile getiren Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkanı Gülben Ergen, deprem bölgesinden kimsenin  elini çekmemesi gerektiğini vurguladı.

Hatay'dan sonra Malatya'da açıldı!

Ergen, “Artık yüzümüz gülsün Malatya'da. Çocuklar Gülsün Diye 53. anaokulunu Malatya'da açtık. Amerika’da yaşayan Türkler, bizim elimizi o kadar sıkı ve o kadar güzel tuttular ki Hatay’da okul açtık, yetinmedik bugün Malatya’dayız. Buradan da Adıyaman’a geçeceğiz. 11 Afet Bölgesinde 11 Anaokulu projesinin 4. okulumuz oluyor. Yolumuz uzun, Amerika'da yaşayıp da bu kadar güzel ismi olup, köprü olabilen hangi vakıf, hangi kuruluş var bilmiyorum ama benim de içim titriyor, yol arkadaşım oldukları için. Bir seneyi geçti ama ben depremi unutmayın, unutturmayın mesajını çok veriyorum. Son zamanlarda sanki hayat normalleşti gibi. Çocuklar Gülsün Diye Anaokulunda yepyeni öğrencilerimiz okuyacaklar, yetişecekler, büyüyecekler ama depremin yaralarını sarmaya hala devam ediyoruz, edeceğiz de. Yeter ki unutmayalım. Deprem bölgesinden elimizi çekmeyelim” şeklinde konuştu.