Enkazların gölgesinde seçim

Cumhurbaşkanlığı ve 28.dönem milletvekilliği genel seçimleri 6 Şubat tarihli yaşanan depremlerde yıkılan binaların enkazlarının gölgesinde yarın gerçekleştirilecek.

Enkazların gölgesinde seçim

Malatya’da 530 bin 714 seçmen 2 bin 305 sandıkta oy kullanacak. Yaklaşık 3 bin güvenlik mensubu da seçim boyunca görev yapacak. İl genelinde hastalığı yada engeli dolayısıyla yatağa bağlı seçmenler içinde seyyar sandık kullanılacak.

530 bin 714 seçmen var 

Türkiye’de yeni bir dönemin açılacağı Milletvekilliği Genel Seçimleri için nefesler tutuldu. Yarın gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekilliği genel seçimleri için geri sayım başladı. Malatya’da yarın 530 bin 714 kişi sandık başına gidecek. Bir önceki seçimlerine göre kentte seçmen sayısı 30 bin 994 kişi azaldı. 

Oy verme 8’de başlayacak 5’te sona erecek

Oy verme işlemi Malatya’da saat 08.00’de başlayacak ve 17.00’de sonra erecek. Sandık kurulu görevlisi, seçmenin kimliğini alarak sandık seçmen listesinde ismini bulacak ve kontrollerini yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı Seçimi birleşik oy pusulası ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi birleşik oy pusulası ile zarf ve mührü vererek kabinde oyunu kullanmasını isteyecek.

Kabinde fotoğraf çekene ceza 

YSK, oy kullanma işlemi sırasında kabin içerisinde fotoğraf çekmenin de yasak olduğunu duyurdu. Seçmenler, cep telefonlarını kabine girmeden önce sandık kuruluna verileceği belirtilirken oy verme işlemi bittikten sonra geri alınacak. Fotoğraf çektiği veya telefonla kabine girdiği belirlenen kişilere ceza uygulanacak.