Bir hurdacı ne kadar para kazanıyor?

6 Şubat depremleri sonrasında Malatya'ya iş amacıyla gelenlerin başında yer alan hurdacıların kazançları merak ediliyor. Peki, bir hurdacı ne kadar para kazanıyor? Detaylar haberimizde...

Bir hurdacı ne kadar para kazanıyor?

Asrın felaketi depremleri sonrasında Malatyalının gündeminde yer alan hurdacıların, kazançları merak edilmeye başlandı. İnşatta kullanılan demirin kilogram fiyatı deprem öncesinde 10 ,4 TL iken bir senelik süre zarfında yüzde 100'den fazla artış göstererek  23TL'den işlem görmeye başladı. Fiyatlarda yaşanan bu artış geri dönüşüm işçilerine de yansıdı. Net Haber Gazetesi, Malatya'da hurda piyasasının kalbi olan Yeşiltepe'de fiyatları araştırdı. Bir hurdacı ne kadar para kazanıyor?

Hurdacıların topladıkları demir fiyatları, deprem öncesine göre artış gösterirken, sokakları dolaşarak vatandaşlardan alınan hurda fiyatları da arttı. Geçmiş yıllarda 3 TL'den sokaklarda toplanan hurda demirin kilogram fiyatı 5-7 TL arasında değişiklik gösterirken aynı demirin fiyatı Yeşiltepe Hurdacılar Sitesinde 10-11,5 TL arasında değişiklik göstermekte. Hasarlı evlerinden çıkan geri dönüştürülebilir  eşyaları, Hurdacılar Sitesine götürerek satmak isteyen bir vatandaş yüzde 100'e tekabül eden bir fiyat farkı daha fazla kazanç elde edebilir.

Araçla dolaşan bir hurdacının topladığı demirin günlük ortalamasının 300 kg olduğu belirtildi.