'Başkanı toplantıya almamışlar'

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odası(MESOB) Başkanı Şevket Keskin, geçtiğimiz Cumartesi günü Bakırcılar Çarşısı'nın teme atma töreni için Malatya'ya gelen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin, kendisiyle görüşmek isteyen herkesi büyükşehirde toplantıya çağırdığını belirterek, 'Ben sivil toplum örgütüyüm, beni içeri almadılar. Kapıyı kapattılar ve üst düzey toplantı yaptılar. Ne konuşuldu bilmiyorum ama kahkahaları dışarıya kadar geliyordu' dedi.

'Başkanı toplantıya almamışlar'

TBMM Plan Bütçe Komisyon Üyesi ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,  Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şevket Keskin'i ziyaret etti. Ziyarette gündeme dair açıklamalarda bulunan Keskin, geçtiğimiz Cumartesi günü Bakırcılar Çarşısı’nın teme atma töreni için Malatya’ya gelen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin, kendisiyle görüşmek isteyen herkesi Büyükşehir Belediyesi Binasında toplantıya çağırdığını ancak sivil toplum örgütlerinin toplantıya alınmadığını belirtti.

"Kahkahaları dışarıya kadar geliyordu"

Bakan'ın vatandaşlara Büyükşehire gelin görüşeceğiz dediğini aktaran Keskin, "Ben yukarı çıktım belediye başkanları ve vekiller içeri girdiler. Ben sivil toplum örgütüyüm, beni içeri almadılar. Kapıyı kapattılar ve üst düzey toplantı yaptılar. Ne konuşuldu bilmiyorum ama kahkahaları dışarıya kadar geliyordu. Bundan sonra esnaf sanatkar odasının yapacağı bir şey yok.  Biz Malatya'yı bütün olarak ele almanızı en azından bunu dile getirmenizi sadece Bakırcılar Çarşısı değil genelin yapılması lazım. Bakırcılar Çarşısını Mantar gibi yapılım bırakılması doğru değil. Mahalli idari seçimler var. Siyasilerin sermayesi insandır, seçimdir ama insanlara seçim gözüyle bakılmaması gerekir. Umarım Malatya’nın sesi olursunuz“ ifadesini kullandı.